29 d’octubre de 2020 29/10/20

L'Ajuntament de Xàbia encarrega al Consell dels Xiquets que dissenyen la reforma dels parcs de Thiviers i Freginal

L'Ajuntament de Xàbia encarrega al Consell dels Xiquets que dissenyen la reforma dels parcs de Thiviers i Freginal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament de Xàbia encarrega al Consell dels Xiquets que dissenyen la reforma dels parcs de Thiviers i Freginal - (foto 2)

  L'Ajuntament de Xàbia, en la seua voluntat d'implicar  els més joves en les decisions municipals, ha involucrat al Consell dels Xiquets en el disseny dels parcs de Thiviers i el Freginal, ja que tots dos espais seran totalment renovats.

  Ahir l'alcalde, José Chulvi, i la regidora d'Educació i Participació, Montse Villaverde, van assistir a la reunió mensual d'aquest òrgan que canalitza la participació de tots els escolars per a fer-los l'encàrrec. Els va acompanyar el tècnic responsable dels parcs i jardins, Ricardo Juan, qui els va facilitar els plans de totes dues superfícies i els va explicar les directrius mínimes que han de complir, per exemple en matèria de seguretat.

  La idea és reorganitzar aquests espais públics en tres zones diferenciades: una àrea per a xiquets i xiquetes més xicotets, una altra més enfocada a l'esport i una tercera perquè els majors –pares o avis que els solen acompanyar- també puguen interactuar o fer exercici.

  Els xiquets i xiquetes, a més dels plans, van poder consultar catàlegs amb tota mena d'estructures per al joc, en els quals poden veure el preu de cadascun el que els ajudarà a ser conscients del valor de les coses que s'instal·len en els espais públics i la seua obligació de cuidar-les.

  L'Ajuntament té ja la reserva de crèdit per a contractar la redacció del projecte de tots dos parcs. En aquest contracte queda plasmat que l'empresa o professional ha de plasmar en el projecte les idees que s'acorden en el Consell dels Xiquets. Els escolars es van mostrar molt motivats a dur a terme aquest encàrrec i es van comprometre a consultar amb els seus companys de col·legi i treballar les propostes perquè els parcs siguen un espai en el qual tots es troben a gust.

  Pujar