elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Grup de Danses Portitxol de Xàbia obri la matrícula del curs 2022-2023

El Grup de Danses Portitxol de Xàbia obri la matrícula del curs 2022-2023
  • De cara al pròxim curs escolar, les Escoles Portitxol amplien l’aforament per a Dolçaina i Tabalet, Danses tradicionals i instruments de corda com la bandúrria i el llaüt.

El Grup de Danses Portitxol treballa amb la idea clara de mantenir la música i les danses tradicionals que s’han ballat sempre a Xàbia i La Marina. L’objectiu principal és potenciar i fomentar les costums i tradicions transmeses pels nostres avantpassats, així com recuperar els balls i cançons de la pròpia comarca i també d’altres comarques valencianes.

Aquesta associació de Xàbia, de les més antigues de la localitat, compta amb més de 50 anys d’història i amb dos CDs editats en els últims anys editats, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana. El primer d’aquests va ser “Cançons de la Marina”, un recull de la música tradicional de la comarca, i el segon “El dolçainer del Portitxol”, un conte-disc sobre l’origen mític de les festes de Sant Joan ambientat en la pandèmia de grip espanyola de 1918 enregistrat per la Colla Portitxol de dolçaines i percussió. Aquest últim ha comptat amb la participació de destacats referents de la música valenciana. Josep Nadal com a narrador, Pep Gimeno Botifarra i Sandra Monfort de protagonistes i els acompanyen Xavi Sarrià, Feliu Ventura, Jonatan Penalba, Xiomara Abello, Flora Sempere (El Diluvi), Ivan Gosp i Kiko Tur, (Aspencat), entre d’altres.

El curs 22-23 de les Escoles Portitxol comença al mes d’octubre i finalitzarà el maig de 2023, però ja està oberta la prematrícula. L’edat mínima per a les modalitats de Tabalet (percussió tradicional) i Danses serà per als nascuts en 2017 (inclòs), i per als altres instruments serà per als nascuts en 2012 (inclòs). Les classes es realitzaran dilluns i dimarts per a dolçaina i instruments de corda, dimecres danses tradicionals i dijous les de tabalet.

La prematrícula es pot realitzar mitjançant el següent link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfHoRtRTNQMh6zQH3dloIxO-_zJTy9nqr8PvXQMLkpIrXN16Q/viewform?usp=sf_link

Per a més informació o qualsevol dubte es pot contactar al telèfon 636 656 642 (de 10h a 14h) o enviant un email a info@dansesportitxol.org

Pujar