30 de novembre de 2020 30/11/20

La Fundació Oceanogràfic dóna a conèixer les "Històries marineres" de Xàbia a través de rutes guiades

La Fundació Oceanogràfic dóna a conèixer les "Històries marineres" de Xàbia a través de rutes guiades - (foto 1)
  • El primer d'aquests recorreguts temàtics és el divendres 3 de gener

La Fundació Oceanogràfic, dins del "Projecte Xàbia" que està duent a terme en el municipi amb l'objectiu de donar conèixer i fomentar la conservació el patrimoni natural i cultural del medi marí, organitza per segon any unes rutes guiades, obertes tant a veïns com turistes, que aprofundeixen en el món i la cultura marinera.

Aquests itineraris estan destinats al públic general de totes les edats i la seua participació és gratuïta, encara que cal inscriure's ja que hi ha nombre màxim d'assistents.

La primera d'elles es realitzarà el divendres, 3 de gener, al matí. Amb el títol “Històries de romans, tonyines i adaptacions per la supervivència”, eixirà a les 10 hores del Parador de Xàbia per a fer un recorregut que transcorre des de la Platja de l'Arenal fins a la Sèquia de la Nòria, s'interpretarà el paisatge costaner, la seua riquesa, la seua biodiversitat, i es posarà l'accent principalment en el coneixement dels valors històrics i culturals de diferents èpoques (piscifactoria romana, almadrava, salines, extracció de pedra tosca, pesca i oci entre altres).

Després de la visita, els participants podran acompanyar a una tortuga recuperada en l'ARCA de la Mar de la Fundació Oceanogràfic fins a la platja de l'Arenal, on serà alliberada per a celebrar la festivitat de Reis Mags amb les famílies.

L'altra ruta programada és el diumenge 26 de gener, també al matí. Batejada com a “Històries de pescadors, salaons i receptes marineres” començarà a les 10’20 hores en la llotja pesquera; inclou un passeig pel port pesquer per a conèixer les diferents modalitats de pesca a Xàbia i les principals espècies que es capturen. S'explicarà el procés de preparació de conserves de salaó de manera tradicional, i altres formes de conserva, amb l'ajuda d'un pescador professional i la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Xàbia.

Per a inscriure's, els interessats han de contactar amb les oficines de Turisme de Xàbia bé físicament o per telèfon: Xàbia Centre (96 579 43 56) i Xàbia Port (96 579 07 36).

Pujar