10 d’abril de 2020 10/4/20

Cirne presenta una exposició de fotografies submarines de la fauna de la Mediterrània

Cirne presenta una exposició de fotografies submarines de la fauna de la Mediterrània - (foto 1)
  • La mostra “Els nostres veïns submarins. Bestiari contemporani de la Mediterrània” combina imatges de gran qualitat amb poemes

MÉS FOTOS
Cirne presenta una exposició de fotografies submarines de la fauna de la Mediterrània - (foto 2)
Cirne presenta una exposició de fotografies submarines de la fauna de la Mediterrània - (foto 3)

La Fundació CIRNE ha presentat hui la nova exposició que albergarà l'entitat fins a finals d'any. Es tracta d'“Els nostres veïns submarins. Bestiari contemporani de la Mediterrània”, una mostra en què apareix tota classe de fauna en fotografies que s'han realitzat a la mar de Xàbia, entre d'altres llocs.

El president de la fundació, Enric Martínez, ha volgut destacar que esta exposició “l'hem portada sobretot pensant en els xiquets dels col·legis, eixe és el públic al que volem arribar”. Perquè és una mostra que “ajudarà a conscienciar els més menuts de la importància de conservar els fons marins de la Mediterrània” .

La biòloga, directora del projecte -juntament amb Joan J. Soto Ángel- i autora dels poemes, Laia Fontana, ha explicat que “els bestiaris existeixen des de fa segles però en preparar esta exposició hem descobert que no hi ha res més fantàstic que les fotos reals” . L'objectiu d'este treball era“fer una simbiosi entre la fotogra fia submarina i donar-li un toc literari amb els poemes cientí fics que acompanyen les imatges”.

Per la seua banda, Dolors Pedrós, de l'editorial 96 que ha publicat el llibre que acompanya l'exposició i es pot adquirir a la fundació, ha agraït a CIRNE que“haja portat esta mostra a Xàbia i els panells tan bonics que ha preparat en el muntatge” . Per a Pedrós, la combinació de l'exposició entre fotografies i poesia“és d'un gran valor i quan Laia ens va proposar de fer el llibre no ens vam poder negar”.

Per a poder visitar l'exposició és necessari contactar amb la Fundació CIRNE telefonant al 965796780 o escrivint al correu electrònic info@fundaciocirne.org.

Pujar