22 d’octubre de 2020 22/10/20

Els alumnes del CEIP Vicente Tena proposen convertir el Central Cinema en un centre juvenil

Els alumnes del CEIP Vicente Tena proposen convertir el Central Cinema en un centre juvenil - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Els alumnes del CEIP Vicente Tena proposen convertir el Central Cinema en un centre juvenil - (foto 2)

  Hui els alumnes de sisé de primària del CEIP Vicente Tena han presentat a la Casa de Cultura el tema que han treballat aquest curs dins del projecte educatiu internacional Nos Propomos (Nosaltres Proposem): la rehabilitació i conversió del Central Cinema.

  Els escolars van sol·licitar a l'oficina tècnica tots els plànols d'aquest edifici, tancat al públic des de fa dècades i pendent de ser rehabilitat. Al llarg del procés han comptat amb l'assessorament de l’Arxiu Municipal i dels interioristes Ricardo Catalá i Alejandra (de CMR Interior Design).

  El resultat; un projecte que distribueix entre el soterrani, dues plantes i la terrassa tots els serveis que el convertirien en un lloc perfecte perquè els joves pogueren divertir-se, tindre vida cultural i socialitzar: rocòdrom, zona de ball, pista de bitles, urban planet, sala de debats o estudi, de jocs, informàtica i una terrassa de descans.

  A la presentació del projecte han assistit l'alcalde, José Chulvi, els regidors d'Educació i Cultura, Montse Villaverde i Quico Moragues, i tot l'equip directiu i docent del CEIP Vicente Tena. També el catedràtic del departament de Didàctica de les Ciències Socials i  Experimentals de la Universitat de València, Xose M. Souto, qui ha destacat que gràcies a la seua participació en el projecte Nos Propomos, Xàbia està en el mapa de l'avantguarda pedagògica.

  Per part seua, l'alcalde ha felicitat els escolars per donar forma a un projecte per al Central Cinema que va molt en la línia del que busca l'Ajuntament i ha garantit tindre'l en compte quan arribe el moment de projectar la rehabilitació.

  Pujar