elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Woodward: “La foto d'ahir de Puig i Bonilla confirma que ni PP ni PSOE solucionen l'infrafinançament”

Woodward: “La foto d'ahir de Puig i Bonilla confirma que ni PP ni PSOE solucionen l'infrafinançament”
  • El diputat de Cs insta a Puig a plantar-se davant Sánchez i Montero perquè “ja n'hi ha prou de prendre el pèl als valencians”

El portaveu d'Economia i Hisenda de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Tony Woodward, ha considerat que “la foto d'ahir entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president de la Junta d'Andalusia, Juan Manuel Moreno Bonilla, confirma que l'infrafinançament no s'ha solucionat ni amb el PP ni amb el PSOE” i ha lamentat que “es tracta d'una altra foto més, però el problema segueix sense resoldre's”.

Woodward ha exigit, per tant, a Puig a plantar-se davant el president del Govern central, Pedro Sánchez, i la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per a abordar de veritat una reforma del sistema que acabe amb el maltractament als valencians. El diputat ha valorat positivament la trobada d'ahir entre Puig i el seu homòleg andalús, perquè “és bo” posar el tema del finançament en l'agenda política, però ha lamentat que és l'Executiu central del PSOE, el mateix partit de Puig, el que està incomplint constantment les seues promeses i continua “perpetuant el maltractament als valencians”.

Respecte a les paraules de la vicepresidenta econòmica del Govern, Nadia Calviño, sobre que ‘totes les autonomies tenen la sensació d'estar infrafinançades’, Woodward ha lamentat que la ministra seguisca sense conéixer la realitat de la Comunitat Valenciana, que és la comunitat pitjor finançada, tal com demostren els informes de Fedea o la Airef i la comissió d'experts.

“És vergonyós que Calviño cada dia s'alce amb el peu canviat i no sàpia que la Comunitat Valenciana, any rere any, pateix les conseqüències d'aquest maltractament”, ha afegit el diputat de la formació liberal, al mateix temps que ha denunciat que “ni el PP ni el PSOE han volgut resoldre aquesta injustícia”. En aquest sentit, Woodward ha explicat que “des d'un principi el model de finançament autonòmic ha sigut perjudicial per als valencians” i ha assenyalat que des de Cs es continuarà treballant perquè un nou sistema, més just i transparent, siga una realitat. Sobre aquest tema, ha insistit que “no es pot oblidar el privilegi que suposen el contingent basc i el navarrés, dels quals ningú vol parlar”.

Pujar