29 de novembre de 2020 29/11/20

‘Vivir dos veces’ obté el guardó a millor pel·lícula dels Premis de l’Audiovisual Valencià

‘Vivir dos veces’ obté el guardó a millor pel·lícula dels Premis de l’Audiovisual Valencià - (foto 1)
  • ‘Vivir dos veces’ s’ha fet amb un total de 6 guardons d’aquesta edició dels premis autonòmics organitzats per Cultura de la Generalitat i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual

  • ‘La innocència’, de Lucia Alemany, i ‘La banda’, dirigida per Roberto Bueso, s’han endut tres guardons cada una

  • L’actor Juli Mira ha rebut el Premi d’Honor de l’Audiovisual que atorga Cultura de la Generalitat

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha organitzat, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, la segona edició dels Premis de l’Audiovisual Valencià, que s’han lliurat a l’Auditori de Castelló.

A l’acte han assistit el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, i representants de diferents institucions valencianes.

Cal recordar que hi ha 21 categories amb 79 nominats i nominades decidits pels membres de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, a més del Premi d’Honor de l’Audiovisual que atorga Cultura de la Generalitat i que ha recaigut en l’actor Juli Mira. L’encarregat de lliurar aquest premi ha estat Pep Llopis, president de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual.

‘Vivir dos veces’, d’Alamar Cinema 161 AIE, ha sigut la triomfadora de la nit en obtindre el premi a la millor pel·lícula; millor guió per a María Miguez Pardo; millor actor per a Oscar Martínez; millor actriu de repartiment per a Mafalda Carbonell; millor banda sonora per a Arnau Bataller i Simon Smith, i millor vestuari per a Cristina Rodríguez. En total, sis guardons.

El premi a la millor directora ha recaigut en Lucia Alemany per ‘La innocència’. ‘La innocència’ també ha obtingut els premis a la millor actriu per a Carmen Arrufat, i millor actor de repartiment per a Sergi López. En total, tres guardons.

‘La banda’ ha obtingut tres guardons en les categories tècniques. Millor muntatge per a Carlos Agulló; millor direcció artística per a Carlos Ramón Almenar, i millor fotografia per a Víctor Entrecanales.

‘Dolor y gloria’ ha obtingut els premis a la millor direcció de producció per a Toni Novella, i millor maquillatge i perruqueria per a Ana Lozano.

El premi al millor so ha sigut per a José Manuel Sospedra i Iván Martínez Arrufat per ‘Assemblea’.

El premi al millor llargmetratge documental ha estat per a ‘El cuarto reino’ de Jaibo Films, i el millor curtmetratge documental per a ‘(M)otherhood’, de Suica Films.

Ha obtingut el premi al millor curtmetratge de ficció ‘Casa’, de Beniwood. ‘Miss Mbulu’, de Jaibo Films, ha obtingut el premi al millor curtmetratge d’animació.

El guardó a la millor sèrie i websèrie ha sigut per a ‘Cuineres i cuiners’, de Nakamura Films, i el premi al millor videojoc ha sigut per a ‘Path to Mnemosine’, de Spherical Pixel.

Retransmesa en directe per À Punt, la cerimònia de lliurament dels premis ha estat dirigida per Juan Luis Iborra i conduïda per l’actriu Maria Juan, amb actuacions musicals de Seguridad Social i Solange.

Pujar