20 de setembre de 2020 20/9/20

Una vintena d'empreses valencianes participen en els cursos formatius de l'Ivace sobre contractació pública internacional

  Una vintena d'empreses valencianes estan participant en els cursos formatius organitzats per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) sobre contractació pública internacional, que s'estan celebrant durant els mesos de març i abril.

  Aquest curs s'emmarca en el programa de suport a les empreses que liciten en l'exterior que inclou assistència tècnica per part d'experts en compra pública, suport directe a l'empresa en 25 ciutats i subvencions per a despeses relacionades amb el procés d'identificació de projectes i presentació d'ofertes.

  Fins aquest dimecres s'han dut a terme tres sessions formatives i la pròxima tindrà lloc el 25 d'abril. Les empreses participen en aquests cursos amb la finalitat d'introduir-se en el mercat o consolidar la seua participació en contractes el client dels quals és l'administració pública d'altres països.

  La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha assenyalat que la contractació pública suposa "una part substancial" del comerç mundial. De fet, ascendeix a més de 1,3 bilions d'euros anuals el que segons el parer de Parra "genera enormes oportunitats de negoci".

  Només a la Unió Europea, la compra pública de béns i serveis s'ha estimat en un valor del 16% del PIB. Destaquen les adquisicions de serveis relacionats amb l'aigua, energia, medi ambient, transport, salut, educació, tics, construcció i subministraments varis.

  L'objectiu del curs és aportar a les empreses participants les eines que els permeten tindre èxit en l'àrea de les licitacions en països desenvolupats i en països en desenvolupament amb fons multilaterals i ajuda al desenvolupament.

  Aquests cursos aborden l'organització interna de l'empresa, estratègia d'accés, fonts d'informació sobre els contractes licitats i els procediments que se segueixen per a contractar amb l'Administració pública en l'exterior.

  Pujar