elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs reestructura el seu govern per la crisi de l'amic invisible

Vinaròs reestructura el seu govern per la crisi de l'amic invisible
  • El govern municipal es redueix a 8 regidors amb l'eixida dels morats (TSV) i del socialista José Chaler

  • La tempesta es va iniciar per Nadal, quan l'exregidor d'urbanisme va regalar a la portaveu de TSV vísceres de corder

Vinaròs tracta de tancar la crisi de l'amic invisible amb la reestructuració del seu govern municipal, que se salda amb l'eixida de José Chaler, exconcejal d'urbanisme i dels regidors de Tots i Totes Som Vinaròs (TSV), la marca local de Podem. Així ho ha anunciat l'alcalde de la localitat, Guillem Alsina, en una roda de premsa on ha donat a conéixer el nou organigrama municipal.

La tempesta es va iniciar per Nadal, quan l'exregidor d'urbanisme va decidir regalar a la portaveu de TSV, Anna Fibla, una caixa amb vísceres i el cap i ulls d'un corder amb motiu del regal invisible. Arran d'aquest succés, els morats van donar a conéixer públicament els fets i van amenaçar de trencar el pacte de govern si Chaler no dimitia.

Després de quasi un mes d'estira-i-arronsa, Chaler va dimitir dimecres passat però, minuts més tard, Alsina va cessar també a Fibla al no estar conforme amb com els morats havien gestionat la situació, per la qual cosa TSV va decidir respondre deixant el govern i passar a l'oposició. A més, un dels seus tres regidors, Hugo Romero, va decidir abandonar el seu càrrec aquesta setmana al·legant motius de salut.

Així, Asina, amb el pacte de govern potes enlaire, ha optat per reformar l'organigrama municipal, que passa ara a estar format per 7 regidors del Partit Socialista i un de Compromís, i on Amàlia Cabos entra com a nova incorporació per a substituir a Chaler.

L'amb el qual es trobarà aquest govern és que haurà de governar en minoria, tenint enfronte a una oposició formada per 6 regidors del Partit Popular, 3 de TSV, 2 de PVI, un de Ciutadans i un altre edil no adscrit.

Alsina ha assegurat que "s'obri una nova etapa en el govern municipal que afrontarem amb optimisme i sobretot amb l'objectiu de continuar amb els projectes previstos per a Vinaròs” pel que ha indicat que “el nou govern treballarà fins al final de la legislatura des del diàleg i el consens”, al mateix temps que ha assenyalat que “cal deixar de costat els conflictes polítics i anteposar per abans de res els interessos els veïns”.

El nou cartapàs municipal 2022-2023 que així:

  • Alcalde i regidor de Governació, Agricultura i Pesca, Guillem Alsina.
  • 1r tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Patrimoni, Turisme i Relacions Institucionals, Marc Albella.
  • 2a tinenta d'alcalde i regidora de Festes, Comerç i Joventut, Paula Cerdà.
  • 3a tinenta d'alcalde i regidora d'Hisenda, Ocupació, Noves Tecnologies i Indústria,  Maria Cano
  • 4a tinenta d'alcalde i regidora d'Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà.
  • 5a tinenta d'alcalde i regidora de Serveis Socials, Amàlia Cabos.
  • Regidor de Cultura, Recursos Humans i Salut, Fernando Juan.
  • Regidora de d'Infància, Educació i Esports, Begoña López.
Pujar