26 de setembre de 2020 26/9/20

Vinaròs presenta el primer plànol de rutes senderistes al voltant del terme municipal

Vinaròs presenta el primer plànol de rutes senderistes al voltant del terme municipal - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vinaròs presenta el primer plànol de rutes senderistes al voltant del terme municipal - (foto 2)

  Aquest matí s'ha presentat al Saló de Plens de l'Ajuntament el nou projecte esportiu amb diferents rutes senderistes al voltant del terme municipal de Vinaròs. L'objectiu és oferir uns recorreguts aptes per a totes les condicions físiques i fomentar així una vida saludable, amb la pràctica de l'exercici, al mateix temps que es gaudeix de l'entorn natural.

  Durant la presentació del plànol, el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha agraït la col·laboració de l'Aula Natura, Apnal Ecologistes en Acció, Amics de Vinaròs l'editorial Piolet, tècnics municipals i totes les persones que han treballat per crear aquesta nova oferta senderista per al municipi. En aquest sentit, ha comentat que "la senyalització de tots els recorreguts ha sigut una feina molt laboriosa, amb la col·locació de totes les marques corresponents i la tria de les millors rutes per editar un mapa òptim per als senderistes".

  Moliner ha afegit que "s'han editat 2.000 exemplars que ja es poden aconseguir a l'Oficina de Turisme per només 3€. El fet de marcar un preu és per evitar que la gent els agafe de forma indiscriminada i acaben en qualsevol calaix sense ús". Així mateix, comentava que les entitats que ho desitgen podran disposar d'exemplars gratuïts per a repartir-los entre els seus socis.

  Pel que fa a les rutes, el representant de l'editorial Piolet, Juan Carlos Borrego, ha indicat que l'Ajuntament i les entitats locals han sigut els encarregats de proposar sis recorreguts, incloent el camí de Sant Jaume. Segons afegia s'han dissenyat per a tot el públic en general amb diferents llargàries i dificultats. En aquest sentit ha assenyalat "el plànol té una escala 1:20.000, ideal per a concretar les distàncies i poder consultar tots els punts d'interès, com ara els arbres monumentals, construccions de pedra en sec, restes de la Guerra Civil, ponts, barrancs o ermites".

  Per la seva banda, el representant de l'Aula Natura, Andrés Giménez, ha detallat les sis rutes amb unes distàncies que van des de l'1,2Km, per als senderistes menys experts, fins als 20Km per als que busquen gaudir d'una bona caminada. Entre els diferents recorreguts destacava la volta al Puig de l'Ermita amb 3Km, el passeig per Sòl de Riu amb 1,2Km, la ruta de la Marató Popular amb 10Km o la més llarga de 20Km des de l'ermita fins a la desembocadura d'Aiguadoliva. Giménez ha insistit que "es tracta d'un primer plànol que amb el temps es revisarà per millorar l'experiència dels senderistes i garantir unes rutes òptimes".

  Per acabar el regidor Moliner agraïa a tant, l'Aula Natura com a l'editorial Piolet, aquesta iniciativa del plànol de les rutes senderistes i assenyalava que des de l'Ajuntament sempre estan oberts a col·laborar amb les entitats locals disposades a posar en marxa projectes per a tota la ciutadania.

  Pujar