12 de novembre de 2019 12/11/19

Vinaròs presenta la nova campanya de cursos i tallers Reinicia't per fomentar l'ocupació

Vinaròs presenta la nova campanya de cursos i tallers Reinicia't per fomentar l'ocupació - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vinaròs oferirà nous cursos i jornades gratuïtes, a través de l'Estratègia Provincial d'Ocupació de la Diputació, per tal de facilitar la incorporació en el mercat laboral de les persones aturades o bé ajudar als emprenedors a posar en marxa les seves idees empresarials.

  La primera activitat serà el 21 de maig amb la jornada explicativa "Llei 6/2017 de Reformes urgents del treball autònom" per informar a la ciutadania dels canvis que ha introduït el Govern Central a la Llei d'Autònoms. La xerrada estarà adreçada, tant per als veïns que vulguen emprendre com per a les persones que tenen un negoci i es volen informar dels canvis que s'han produït en la llei. L'horari serà de 9:30h a 13:30h a la sala d'Actes de la Biblioteca Municipal.

  Per al 24 de maig es farà una segona jornada, "Tràmits i ajudes per a la creació d'empreses", en aquest l'objectiu serà informar de les gestions que han de realitzar els emprenedors per posar en marxa les seves idees de negoci, a més de les ajudes que poden rebre. L'horari també serà de 9:30h a 13:30h a la sala d'Actes de la Biblioteca Municipal i per assistir caldrà fer una inscripció prèvia abans del 16 de maig.

  Pel que fa als cursos el primer que s'oferirà serà el de "Prevenció de Riscos Laborals" del 28 de maig a l'1 de juny, amb un total de 20 hores a la Casa de la Cultura. La regidora d'Ocuapció, María Cano, ha explicat "que cada cop més les empreses demanen aquesta formació als candidats, per tant si es fa el curs s'augmenten les possibilitats de contractació". El taller serà gratuït i les inscripcions es poden fer fins al 18 de maig.

  Un altra formació que s'oferirà és el "Curs d'Ofimàtica Bàsica" del 4 al 13 de juny, amb un total de 40 hores. El curs es farà al Centre del Coneixement del Vinalab i té l'objectiu d'apropar la informàtica per als veïns que no estiguen familiaritzats amb els ordinadors. Les inscripcions es podran fer de forma gratuïta fins al 25 de maig. Del 20 al 29 de juny es farà l'últim taller del programa, "Qualitat del Servei i Atenció al client en hostaleria i turisme", de 40 hores. En aquest cas la formació es farà a Benicarló i les persones interessades es podran inscriure fins al 12 de juny.

  Totes les inscripcions s'han de realitzar a través d'Internet a l'adreça que apareix als flyers, per més informació es poden adreçar a l'oficina ADL ubicada al carrer Sant Ramon.

  Guia Agenda per a la cerca de feina

  La regidora Cano també ha presentat una agenda creada des de l'ADL, per ajudar a les persones aturades a poder organitzar-se a l'hora de buscar feina, a més d'incloure consells de com afrontar l'entrevista de treball o com preparar un bon currículum. L'agenda es distribuirà de forma gratuïta entre totes les persones que participen en els cursos o tallers gestionades per l'ADL.

  ISO 9001

  Per acabar Cano concloïa la roda de premsa destacant que l'Agència de Desenvolupament Local ha aconseguit el certificat de qualitat ISO 9001. La regidora ha indicava que es "tracta d'una distinció que acredita que tota la formació i tallers que s'ofereixen des de l'ADL compleixen tot es requisits de qualitat, garantint una atenció que s'ajusta a les necessitats dels usuaris gràcies a l'equip de professionals que dia a dia treballa per millorar els serveis que s'ofereixen per al foment de l'ocupació i l'emprenedoria".

  ocultar
  Vinaròs presenta la nova campanya de cursos i tallers Reinicia't per fomentar l'ocupació
  Pujar