1 de desembre de 2020 1/12/20

Vinaròs participa en les Jornades Europees de Patrimoni JEP 2016

Vinaròs participa en les Jornades Europees de Patrimoni JEP 2016 - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vinaròs participa en les Jornades Europees de Patrimoni JEP 2016 - (foto 2)

  L'alcalde Enric Pla, el regidor d'Agricultura i Medi Ambient, Jordi Moliner, i representants de la Mancomunitat Taula del Sénia i Terres de Cruïlla han presentat aquest matí a Vinaròs les properes Jornades Europees de Patrimoni JEP 2016.

  Aquest any, segons ha explicat Teresa Adell com a gerent de la Mancomunitat, el tema vertebrador de les activitats seran els arbres amb història dins dels pobles de la zona. "En total hi ha 33 programades, 11 més que en edicions anteriors", ha assenyalat.

  A Vinaròs, Jordi Moliner ha avançat que s'ha organitzat per al 27 de setembre una ruta urbana per donar a conèixer els principals arbres d'interès local. Aquesta discorrerà per llocs com la plaça de Sant Elm o el parc de les Catalinetes i serà totalment gratuïta. També hi haurà itineraris similars en poblacions com Benicarló, Sant Carles, Alcanar, Godall o Càlig, a més de diverses xerrades i tallers.

  Entre les novetats d'aquesta edició destaca el primer Premi de Fotografia "Arbres amb Història", que s'organitza a través de Facebook i Instagram amb els hashtags #arbresambhistoria i #tauladelsenia. Hi haurà tres premis consistents en un lot de llibres i ampolles d'oli d'oliveres mil·lenàries.

  L'alcalde Enric Pla ha finalitzat la roda de premsa animant a tots els ciutadans a participar en aquest ampli programa d'activitats, que s'iniciarà a Ulldecona el proper 3 de setembre. "Jornades com aquestes són una mostra que el Sénia no és una cosa que ens separa, més aviat al contrari, ens uneix", ha conclòs.

  Per a més informació es poden consultar les webs de la Mancomunitat i de Terres de Cruïlla, així com els seus comptes de xarxes socials i els de cada Ajuntament de les comarques del Montsià i Baix Maestrat.

  Pujar