13 de novembre de 2019 13/11/19

Vinaròs entrega el primer certificat de professionalitat als alumnes del taller d'ocupació "Et formem"

Vinaròs entrega el primer certificat de professionalitat als alumnes del taller d'ocupació "Et formem" - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Vinaròs entrega el primer certificat de professionalitat als alumnes del taller d'ocupació "Et formem" - (foto 2)

  Aquest matí l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i la regidora d'Ocupació, Maria Cano, han entregat els diplomes als alumnes-treballadors que han finalitzat la primera fase del taller d'ocupació "Et Formem". El curs es va iniciar el passat mes de gener i ha permès la contractació de 25 persones aturades, entre professorat i alumnat.

  La regidoria d'Ocupació, Maria Cano, ha explicat que "amb aquesta primera fase finalitzada els estudiants han aconseguit el certificat laboral de primer nivell que els permetrà millorar les seues opcions d'incorporació al mercat". D'altra banda, Cano ha anunciat que el taller seguirà en marxa gràcies a una nova subvenció de 399.660€ la Generalitat Valenciana que permetrà continuar amb la formació durant tot un any. En total una aportació econòmica, que sumada als 129.686€ de la primera etapa del curs arribarà fins a la quantitat de 529.346€.

  Amb aquesta ampliació els alumnes podran aconseguir el certificat laboral de nivell tres, que els ajudarà a tenir millors opcions d'incorporació en el mercat laboral. Cano insistia que "aquest curs suposa un gran avantatge per als alumnes, que d'una banda amplien la seua formació, i d'altra banda, realitzen un treball remunerat millorant les infraestructures municipals".

  Pel que fa a la segona etapa de la formació els alumnes en la especialitat de jardineria aconseguiran els certificats de professionalitat en instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, i jardineria i restauració del paisatge. Mentre que en l'especialitat de floristeria els certificats seran en activitats de floristeria i art floral gestió d'activitats en floristeria.

  L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha destacat que el taller d'ocupació ha estat possible gràcies al nou impuls que s'ha donat al Centre del Coneixement del Vinalab. Segons ha indicat "des del govern municipal s'ha apostat per oferir formació per al foment de l'ocupabilitat, a més, de seguir amb els programes d'emprenedoria". En aquest sentit, ha remarcat "que la incorporació al treball és fonamental per aconseguir una vida digna igual que l'accés a l'habitatge o a la sanitat".

  El taller d'ocupació "Et Formem" seguirà endavant gràcies a la nova subvenció de la Generalitat Valenciana perquè els alumnes puguen continuar amb la seva formació en jardineria i floristeria per aconseguir el certificat laboral de nivell tres.

  ocultar
  Vinaròs entrega el primer certificat de professionalitat als alumnes del taller d'ocupació "Et formem"
  Pujar