10 d’abril de 2021 10/4/21

Vinaròs continua amb la campanya de conscienciació “Jo dono exemple”

Vinaròs continua amb la campanya de conscienciació “Jo dono exemple” - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vinaròs, seguint amb la campanya de conscienciació "Jo dono exemple", ha preparat per aquest dissabte dia 27 d'octubre, diferents tallers i activitats per a tota la família per tal de fomentar la conscienciació de neteja viària i residus.

  En aquesta iniciativa de la Regidoria d'Obres i Serveis, amb la col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, i el suport de la Conselleria, es busca conscienciar a la ciutadania que cal reciclar de forma correcta les deixalles per ajudar a protegir la natura, així com conscienciar la població sobre la necessitat de netejar els excrements i orins de les mascotes domèstiques, per evitar que embruten els carrers i danyen elements del mobiliari urbà.

  Aquest dissabte de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h els veïns que s'apropen a la plaça Sant Agustí podran participar en diversos tallers i activitats divertides per als més menuts. El primer serà "Xapes de bones pràctiques" on els xiquets podran crear les seves pròpies xapes en materials reciclats per endur-se-les cap a casa. El segon "Joc de la separació selectiva", en aquest cas grans i menuts podran jugar de forma conjunta reciclant les deixalles de forma correcta. Mentre que el tercer serà "El nostre propi llibre" on les menuts podran crear un llibre a partir de paper reciclat.

  Cal destacar que les persones que s'apropen fins la plaça Sant Agustí i participen en les activitats s'enduran petits obsequis, com bolígrafs reciclats, imants per a la nevera i memòries USB. Així mateix, es farà el repartiment de porta bosses per recollir excrements dels animals domèstics i botelles per als orins. També hi haurà un photocall per fer-te fotos amb la teua mascota.

  El regidor d'Obres i Serveis de l'Ajuntament, Guillem Alsina, ha indicat que "Amb aquesta campanya sobretot es vol fomentar d'una banda el reciclatge, a més de demostrar que si es fa la separació de forma correcta es pot donar una segona vida a les deixalles, i d'altra banda, la necessitat de netejar els excrements i orins de les mascotes, sent un dels problemes importants que tenim actualment a la ciutat i per això creiem que és fonamental seguir fent la campanya de conscienciació".

  Per acabar, el regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha animat a les famílies ha apropar-se aquest dissabte a la plaça Sant Agustí per participar en les activitats i sobretot conscienciar-se que cal separa les deixalles de forma correcta per tal de protegir el Medi Ambient i netejar els orins o excrements de les seues mascotes.

  Pujar