elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs presenta les jornades del llagostí, el seu producte estavella

Vinaròs presenta les jornades del llagostí, el seu producte estavella
  • Els mesos de maig i juny, aquest municipi castellonenc promocionarà el llagostí i la seua cuina amb un concurs i jornades de cuina

MÉS FOTOS
Vinaròs presenta les jornades del llagostí, el seu producte estavella - (foto 2)

L'Ajuntament de Vinaròs ha impulsat una nova edició de les jornades de cuina i gastronòmiques el producte de les quals estrela i principal és el llagostí de Vinaròs. Es tracta d'una iniciativa que pretén no sols promocionar aquest producte tan reconegut internacionalment sinó impulsar el sector de l'hostaleria tan castigat en els últims temps per la pandèmia.

Així, durant els mesos de maig i juny, aquest municipi del nord de Castelló acollirà un concurs i unes jornades de cuina.

El llagostí té un aspecte increïble, és elegant i destaca per la seua textura i carnositat. Es tracta d'un producte incomparable i únic amb una producció limitada i localitzada en el litoral mediterrani d'aigües transparents que va des del Delta de l'Ebre fins a Peníscola.

Concurs de Cuina

El Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí se celebrarà el 7 de juny, amb la participació dels xefs de la localitat, en el Santuari de la Mare de Déu de la Misericòrdia. El certamen serà a porta tancada i es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de Turisme Vinaròs.

En aquest certamen participaran deu restaurants de la localitat com l'Hotel Restaurant Teruel, Bergantí, Nou Bar, La Porta Blava, La Mar de Bo, Casa Lina, L'Olivera, Du Monde, Nou Parada i Rafel el Vidrier.

El jurat estarà format per personalitats de la cuina i la gastronomia com la xef, dietista i formadora, Vanesa Bustos, el bloguer gastronòmic, Sergio González, el xef, formador i cap de cuina del restaurant Venda de Posa a Dénia, Federico Guajardo, la influencer gastronòmica, Cova Morales i el xef, formador i cap de cuina del restaurant Daluan de Morella, Avelino Ramón.

Encara que tots els participants tindran un premi per la seua implicació i col·laboració en la promoció del llagostí, el guanyador s'emportarà el Llagostí d'Or i un premi en metàl·lic de 1.500 euros. Per al segon classificat s'emportarà el Llagostí de Plata i 1.000 euros, mentre que el tercer classificat s'emportarà el Llagostí de Bronze i 500 euros.

Novetat: el Premi Popular

No obstant això, enguany el concurs s'obri al públic amb el Premi Popular en el qual el públic podrà votar pel seu plat favorit. Per a això els restaurants que participen en aquest concurs incorporaran en les seues cartes el plat per a l'ocasió. L'establiment facilitarà al comensal un codi QR perquè puga votar. El guanyador del Premi Popular s'emportarà 750 euros.

Com a agraïment a les persones que participen en l'elecció del Premi Popular, se sortejaran dues experiències gastronòmiques per a dues persones en un dels restaurants que participen en el concurs del llagostí de Vinaròs.

Jornades de Cuina

D'altra banda, del 21 de maig al 13 de juny, se celebraran a Vinaròs les Jornades de Cuina del llagostí en la qual participen els deu restaurants que formen part del concurs.

Els xefs oferiran als seus clients menús especials amb el millor producte de proximitat i com a producte estrela, el llagostí. Tots els menús tindran un preu de 25 euros. Els xefs sorprendran els comensals amb receptes innovadores i inclouran el plat que han elaborat per a participar en el concurs.

Pujar