elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs es blinda davant l'imparable augment de contagis i anuncia importants restriccions

Vinaròs es blinda davant l'imparable augment de contagis i anuncia importants restriccions
  • Vinaròs és, juntament amb Morella, la ciutat del nord de Castelló més afectades per la pandèmia

Li ho avançava elperiodic.com: preocupa el creixent augment de contagis a Vinaròs, que en les dues últimes setmanes ha registrat 71 nous casos de covid i aquest dimarts sumava dos brots per reunions familiars i socials. Per a evitar una major propagació de virus, l'Ajuntament de Vinaròs ha decidit adoptar noves mesures i avançar-se a les quals pròximament pot prendre la Conselleria de Sanitat.

I és que la localitat és, juntament amb Morella, la ciutat del nord de la província més afectades per la pandèmia. Els casos acumulats a Vinaròs en els últims 14 dies són de 414,89 per 100.000 habitants.

L'alcalde Guillem Alsina ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per a informar la ciutadania d'aquesta decisió. Segons ha indicat aquestes normes s'han pres arran de les últimes informacions i recomanacions fetes per Salut Pública, que sobretot demana al Ajuntament, que dins de les seues competències municipals, adopte noves accions per a evitar una possible propagació del Covid-19.

Alsina ha explicat que estan a l'espera que la Conselleria de Sanitat emeta una resolució específica per a les dues ciutats. En aquest sentit, l'alcalde ha indicat que "des de l'Ajuntament, seguint les recomanacions de Salut Pública, ens hem volgut avançar a la resolució de la Conselleria i començar a aplicar mesures d'àmbit municipal per a preservar la salut dels veïns".

Quant a les noves normes que hui mateix posa en marxa l'Ajuntament, a l'espera de la resolució de Sanitat, són les següents:

  • Tancament dels parcs infantils i sèniors, així com les instal·lacions calistenia.
  • Tancament dels rostidors de l'ermita.
  • Tancament dels camps de petanca i pispes situats al costat del Poliesportiu Municipal.
  • Limitació de l'ús del skatepark només per a entitats esportives.
  • No es farà la cessió dels espais municipals ni a particulars ni a entitats, en concret, sala d'actes de la Biblioteca Municipal, sala d'actes de la Casa de la Cultura, sala d'actes del Vinalab i Auditori Municipal.

Per a acabar, l'alcalde Alsina ha agraït l'esforç que està realitzant tota la ciutadania per a fer front a la pandèmia i afegia que "només de forma unida amb el compliment de totes les normes marcades per les autoritats sanitàries podrem superar aquesta difícil situació”.

Pujar