elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs acull una reunió de la Conselleria en relació al reg al Baix Maestrat

Vinaròs acull una reunió de la Conselleria en relació al reg al Baix Maestrat
  MÉS FOTOS
  Vinaròs acull una reunió de la Conselleria en relació al reg al Baix Maestrat - (foto 2)

  La Conselleria de Medi Ambient i Desenvolupament Rural, en col·laboració amb el Centre Valencià d'Estudis sobre el Reg de la Universitat Politècnica de València i la regidoria d'Agricultura de l'Ajuntament local, va realitzar a Vinaròs una xarrada en relació als pous de regadiu ubicats a la nostra comarca.

  Durant la trobada es va presentar el nou Pla Director de Modernització de Regadius a la Comunitat Valenciana, amb la finalitat d'aconseguir una gestió més eficient dels pous i sobretot aprofitar el màxim possible l'aigua que s'extreu per al camp. En total la Generalitat he previst una inversió de més de 1.000 milions d'euros, entre capital públic i privat per a posar en marxa el pla.

  Els principals objectius són una major eficiència a l'hora de regar el camp, amb un consum d'aigua menor, millorar l'eficiència energètica dels pous i fomentar el consum d'energies alternatives, així com compatibilitzar la fertirrgació comunitària amb l'agricultura ecològica i el policultiu. Tot amb la finalitat d'aconseguir un ús més eficient de l'aigua.

  A la reunió feta a Vinaròs es va fer especial incidència en els pous de regadiu del Baix Maestrat, on es van presentar els principals problemes que plantegen i es va proposar posar en marxa un anàlisi per detectar les deficiències, amb les solucions que es podrien aportar per millorar la seua eficiència.

  El regidor d'Agricultura, Jordi Moliner, que també va assistir a la trobada, ha destacat que "és important fer una gestió adequada de l'aigua per aconseguir treure'n el màxim profit amb el menor consum possible d'aquest recurs tan preuat al camp". En aquest sentit, afegia que "des de la regidoria prestaran la màxima col·laboració possibles als llauradors i Conselleria per a posar en marxa mesures que suposen una millor gestió dels pous de regadiu del Baix Maestrat".

   

  Pujar