elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Vinaròs acollirà activitats per donar més visibilitat a les persones amb discapacitat

Vinaròs acollirà activitats per donar més visibilitat a les persones amb discapacitat
  • Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat les entitats socials i col·legis, amb la col·laboració de l'Ajuntament, organitzaran activitats de sensibilització entre la ciutadania

Aquest matí s'ha presentat al col·legi d'Educació Especial del Baix Maestrat els actes que es duran a terme al municipi amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el proper dimarts 3 de desembre. Es tracta d'una programació que serà possible gràcies al treball conjunt de Cocemfe Maestrat, Creixem, l'Associació de Comerciants, Afaniad, l'AMPA del col·legi Baix Maestrat i els centres educatius de la localitat, a més de comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament.

La regidora de Política Social, Berta Domènech, ha destacat que "la programació sobretot busca conscienciar i donar més visibilitat a les persones amb discapacitat per fer de Vinaròs una ciutat molt més inclusiva". Per la seua banda, la regidora d'Educació i Infància, Begoña López, agraïa la col·laboració de totes les associacions i entitats per fer possible la programació. 

El director del col·legi d'Educació Especial del Baix Maestrat, Richard Campos, comentava que el centre educatiu s'afegirà a la celebració dels actes que s'han organitzat per al dia 3 de desembre per part de Cocemfe Maestrat. En aquest sentit, assenyalava que serà el colofó final a les activitats que s'han dut a terme en els centres educatius de la localitat, organitzades pels professionals del col·legi d'Educació Especial, per apropar el món de la discapacitat als xiquets. Campos explicava que es farà una jornada de conscienciació i convivència a la plaça Parroquial perquè els xiquets dels col·legis ordinaris puguen conèixer que és el centre d'Educació Especial i també els alumnes.

El president de Cocemfe Maestrat, Ramón Meseguer, ha detallat totes les activitats que faran durant el mes de desembre amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Sobretot destacava la jornada de convivència que es farà el 3 de desembre a la plaça Parroquial, que inclourà la lectura del manifest institucional, a més d'un petit cercavila i un ball conjunt per donar més visibilitat a les persones amb discapacitat.

D'altra banda, assenyalava que durant el mes de desembre es farà una jornada reivindicativa estacionant cadires de rodes en els pàrquings públics. L'objectiu és conscienciar aquells conductors que aparquen en les zones destinades a les persones discapacitades amb l'excusa de realitzar una gestió ràpida, fet que ocasiona una gran molèstia als veïns que realment tenen el permís corresponent per aparcar en aquests espais.

Durant el mes de desembre també es farà una nova campanya de "Posa't el cinturó", xerrades, exposicions i una sortida per posar multes simbòliques als vehicles mal estacionats que impedeixen el pas a les persones amb mobilitat reduïda. Meseguer destacava que les dues jornades reivindicatives es faran amb el suport de la Policia Local i agraïa la seua col·laboració.

Per acabar, tant López com Domènech, agraïen la col·laboració de totes les associacions, entitats i centres educatius per fer possible aquesta programació tan especial, que busca donar una major visibilitat a les persones amb discapacitat per fer de Vinaròs una ciutat més inclusiva.

Pujar