elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Surten a concurs els nous contractes de jardineria parcel · lats en dues zones

Surten a concurs els nous contractes de jardineria parcel · lats en dues zones
  • Les empreses interessades en aquesta licitació poden presentar les seves propostes fins al pròxim 4 de desembre

Fins al pròxim 4 de desembre de 2017 les empreses interessades a optar a un o als dos contractes per al servei de jardineria municipal podran presentar les seues propostes a l'Ajuntament de Vinaròs, tal com ha explicat en roda de premsa el regidor d'Obres i Serveis , Guillem Alsina. Aquests contractes tindran una durada de tres anys, més un més opcional de pròrroga.

Alsina ha indicat que, tot i que s'ha buscat la manera de poder re - municipalitzar aquest servei, els serveis tècnics han explicat que aquesta opció no és viable actualment, de manera que finalment s'ha optat per dividir el contracte en dos, parcel · lant el servei en dues zones i incloent diverses millores per tal que més empreses locals o comarcals puguen presentar-se.

"D'aquesta manera tindrem una primera zona, amb un pressupost de 192.552 euros, que abastarà les costes nord i sud de la localitat i una segona zona entre el riu Cervol i la platja de sorra, limitant a més amb l'antiga N-340, amb un pressupost de 212.275 euros ", ha comentat Alsina, que ha afegit que en aquest cas serà l'Ajuntament qui es farà càrrec de la jardineria de l'Ermita i que s'establirà un altre contracte específic per a la gestió de les restes de poda.

Sobre les millores que proposen aquests nous contractes, Jordi Moliner, regidor d'Agricultura i Medi Ambient, ha indicat que s'ha demanat que la maquinària sigue elèctrica per minimitzar el soroll, que s'utilitzaran productes respectuosos amb el medi ambient, es demana també la utilització d'un vehicle elèctric i es començarà a implementar un nou tractament insecticida amb bacils.

"A més, es proposa com a novetat la instal·lació de jardins efímers en ambdues zones, tant en les carpes de la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere com en diverses àrees del centre urbà per Nadal, fet que suposa un estalvi de gairebé 3.000 euros al consistori i a més ajudarà a crear un ambient més agradable durant aquestes èpoques de l'any ", ha destacat Moliner.

El regidor ha indicat que també es treballarà en l'automatització del reg en zones que encara no tenen implementat aquest sistema, com el Passeig Fora Forat, per a un consum responsable de l'aigua. En aquesta mateixa línia s'ha habilitat un pou de la ciutat esportiva per no malbaratar aigua potable i l'empresa o empreses adjudicatàries hauran de fer un estudi per aconseguir un major estalvi.

"Creiem que amb aquests nous contractes donarem un impuls important a la jardineria en el municipi, un aspecte molt important que no podem deixar oblidat. Per això hem treballat en la redacció d'aquest nou plec de condicions i creiem que les millores es faran visibles a la població ", ha assenyalat Moliner, qui espera que durant els primers mesos de l'any puguen haver-se adjudicat ja aquests contractes.

D'altra banda, per a una millor gestió de les restes de poda s'ha imprès nova cartelleria, a més s'ampliaran les freqüències perquè puguen dipositar-se en els punts habilitats durant tot el cap de setmana i s'adquiriran càmeres itinerants que, en col·laboració amb la Policia local, vigilaran les zones més conflictives per poder sancionar els que infringeixin la normativa vigent. Finalment, ha assenyalat Moliner, s'ha adequat una parcel·la per dipositar restes de poda, evitant saturar d'aquesta manera els contenidors de l'Ecoparc.

Pujar