elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Queda en suspens el projecte de la nova piscina municipal

Queda en suspens el projecte de la nova piscina municipal
  • La resolució judicial d'una querella presentada pel PP de Vinaròs anul·la el ple en què es va aprovar el canvi de projecte

La construcció de la nova piscina municipal a Vinaròs, així com la consulta popular per decidir la seua ubicació, han quedat en suspens després d'una resolució judicial que anul·la la sessió plenària municipal en què es va aprovar per majoria apostar per aquest canvi de projecte.

La sentència, ha explicat l'alcalde de la localitat, Enric Pla, dóna suport a una querella presentada pels regidors del Partit Popular (Juan Bautista Juan, Juan Amat, Luis Gandia, Carla Miralles, Amparo Martínez, Elisabet Fernández, Miquel Àngel Vidal i Ana Belén Matamoros), en la qual denunciaven que en el moment de la sessió faltaven per pujar a l'expedient alguns informes.

"Aquests informes, que ni tan sols eren definitius, sí que estaven fets, però per un error procedimental o mala praxi dels funcionaris encarregats d'aquesta qüestió no s'havien adjuntat a l'expedient tal com marca el procediment. Ens dol molt que per aquesta fallada de caràcter merament formal es paralitze tot un projecte en el qual hem estat treballant dur i que tants vinarossencs i vinarossenques reclamen i necessiten", ha lamentat Pla, que ha afegit que en cap moment durant el ple l'oposició va demanar un recés o anul·lar el punt en qüestió.

"Queda clar, per tant, que l'únic que han buscat amb aquesta acció és tombar el canvi de projecte, una decisió que havien perdut tècnicament pels vots i d'una forma totalment democràtica", ha indicat Pla. Aquesta resolució judicial, per tant, suposaria el retorn al projecte anterior plantejat pel PP: la construcció d'un carril - bici a l'ermita. Tenint en compte els terminis, indica Pla, no sembla viable tornar a repetir el ple de manera extraordinària.

Pla, acompanyat pel primer tinent d'alcalde i representant del PSOE, Guillem Alsina, i el regidor i representant de Compromís, Jordi Moliner, ha acabat denunciant aquesta forma de fer política, insistint que en res beneficia la ciutadania, i ha avançat que també s'ha obert un expedient informatiu sobre aquesta fallada administrativa, considerada greu, i que podria comportar sancions per als responsables. L'equip de govern ara ha d'analitzar els següents passos a seguir i comunicar a la Conselleria corresponent quina és la situació actual.

Pujar