6 de juny de 2020 6/6/20

El PSPV-PSOE de Castelló destaca que la millora de la N-238 de Vinaròs és un altre exemple de l'aposta del govern socialista per la vertebració del territori

El PSPV-PSOE de Castelló destaca que la millora de la N-238 de Vinaròs és un altre exemple de l'aposta del govern socialista per la vertebració del territori - (foto 1)
  • L'alcalde i secretari de política territorial de l'executiva provincial, Guillem Alsina ressalta que el projecte d'ampliació es va forjar l'any 2000 però que “no ha sigut fins ara, amb un govern socialista, quan s'ha convertit en una realitat"

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha destacat que el projecte de millora de la N-238 a Vinaròs aprovat dimarts passat pel Ministeri de Foment és un exemple més de l'aposta del govern de Pedro Sánchez per la vertebració del territori. L'alcalde de la localitat i secretari de política territorial de l'executiva provincial, Guillem Alsina, ha ressaltat hui en un acte celebrat en la capital del Baix Maestrat amb motiu de l'anunci de Foment que “es tracta d'un projecte que va començar a forjar-se l'any 2000 però no ha sigut fins ara quan s'ha convertit en una realitat, gràcies al govern de Pedro Sánchez”.

“Estem molt orgullosos i no deixarem de fer força amb els nostres diputats i senadors perquè la licitació de l'obra es faça al més prompte possible”, ha afegit l’alcalde socialista. Alsina, també ha destacat que era una notícia “molt esperada pels veïns que pugen a treballar fins al polígon industrial de Plans Altes” i que veuran millorada la connexió.

A l'acte, que ha tingut lloc en l'enllaç de l'AP7 i la N238, també han assistit el diputat socialista en el Congrés i sotssecretari de l'executiva del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Germán Renau, el senador socialista Artemi Rallo, el primer tinent d'alcalde de Vinaròs, Marc Abella i representants socialistes de Sant Rafel del Río. També han estat l'alcalde de Rossell i secretari comarcal de Ports Maestrat, Evaristo Martí, i l'alcalde de Traiguera, Javier Ferrer, ja que el projecte millora les comunicacions amb aquests municipis.

Renau a manifestat que “el projecte d'ampliació i reordenació d'accessos de la N-238 a Vinaròs s'emmarca en l'estratègia clara que té el govern del partit socialista de millorar les infraestructures en tot l'arc Mediterrani, una zona que suposa el 60% del PIB del país, i hi ha una clara falta d'infraestructures per a la vertebració del territori”. “I hem de recordar que, fa menys de dos mesos van començar també les actuacions en la N-232 que uneix Vinaròs amb el cantàbric, al que se suma la liberalització i gratuïtat de l'AP7 a partir de l'1 de gener de 2020”, ha afegit Renau qui ha ressaltat que “tot això s'està fent amb un govern en funcions, un govern socialista, la qual cosa demostra una clara apreciació de les necessitats de la província de Castelló”.

Finalment, el senador socialista Artemi Rallo ha assenyalat que es tracta d'una “gran notícia” perquè aquesta carretera “ha sigut, desgraciadament, coneguda pels nivells de sinistralitat per la falta de seguretat, que ha sigut clamorosa”. A més, Rallo ha recordat que aquesta “ja era una intervenció prevista en el projecte de llei de pressupostos que va presentar el govern de Pedro Sánchez i que en el seu moment va ser rebutjat per les dretes i els partits independentistes”. “Malgrat això, el govern d'Espanya ha continuat treballant i el Ministeri de Foment ha aprovat aquest projecte”, ha apuntat Rallo. El senador del PSPV-PSOE ha posat l'accent que el govern socialista “compleix i està amb els ciutadans d'aquesta província, on té més projectes que desenvolupar i esperem que això siga possible en dates pròximes, amb l'aprovació d'uns pressupostos que, finalment, revertiran a la província doblegant la inversió a Castelló”.

El Ministeri de Foment va aprovar dimarts passat 26 de novembre el projecte de ‘Seguretat viària. Ampliació de plataforma i reordenació d'accessos. N-238, p.k. 2+500 al 8+750. Tram: Vinaròs-Enllaç AP-7′, en el terme municipal de Vinaròs, amb un pressupost de 15,4 milions d'euros.

El tram del projecte està comprés entre l'enllaç amb la carretera N-340, que serveix de variant de Vinaròs i Benicarló, i la intersecció d'accés al peatge de l'autopista AP-7. Presenta un traçat rectilini, amb una calçada de dos carrils de 3,50 m cadascun, sense vorals i en molts trams sense bermes, i amb nombrosos accessos directes en tots dos marges. En l'actualitat uns 8.900 vehicles circulen per aquest tram, sent 1.400 d'ells vehicles pesants, segons aforaments realitzats a la fi de 2018.

L'objecte del projecte és millorar la seguretat viària del tram d'actuació, al mateix temps que permetrà millorar la connexió de l'AP-7 amb la xarxa viària de la comarca del Baix Maestrat, especialment amb la N-340, la CV-11 i la CV-101 d'accés al municipi d'Alcanar.

Aquesta és una nova actuació aprovada de la sèrie d'actuacions previstes per a millorar la connectivitat de l'AP-7 amb la resta de la Xarxa de Carreteres de l'Estat.

Pujar