11 de juliol de 2020 11/7/20

Es presenta la programació de les Festes de Sant Joan i Sant Pere

Es presenta la programació de les Festes de Sant Joan i Sant Pere - (foto 1)

  Aquest matí l'alcalde, Enric Pla i el regidor de Cultura, Festes i Tradicions, Marc Albella, han presentat la programació per a les Festes de Sant Joan i Sant Pere 2018. En total s'han preparat més de 100 activitats per a tota la família i tots els gustos, amb la col·laboració de les entitats locals.

  Com és tradicional les Festes començaran amb la proclamació de les dames i reines a l'envelat del port, una gala que enguany estarà conduïda per Emilio José Salamanca i tindrà a la professora Mercedes Rodríguez com a mantenidora de l'acte.

  Pel que fa als espectacles que s'oferiran s'han creat quatre grans espais pensant en tots els públics. El principal serà l'envelat del port on es faran les revetlles més tradicionals amb les actuacions d'orquestres, com Magia Negra, Ágora o Platea, entre altres, per fer ballar a tot el públic en general. El segon gran escenari serà el Platjafest a la platja del Fortí, en aquest cas, s'ha preparat una programació més juvenil amb discjòqueis de diferents estils que faran vibrar al jovent, a més, d'una nova Holi Beach Party, la recuperació del la Room on the beach i l'actuació de Els Amics de les Arts.

  El tercer espai serà Bandarres, a la pèrgola petita del passeig marítim, amb actuacions en directe de grups alternatius per aquells veïns que busquen un altre estil musical. Com a novetat hi haurà un quart espai, amb Oronetes al Mercat Municipal. En aquest sentit, el regidor de Festes i Tradicions, Marc Albella, ha destacat que "s'oferirà una programació especial per als més menuts amb pinta cares, gimcanes familiars, tallers de manualitats o màgia per a que també puguen gaudir d'unes bones Festes de Sant Joan i Sant Pere.

  Una altra de les novetats és que enguany s'ampliarà la superfície de l'envelat del port i del Platjafest per garantir un major espai, mentre d'altra banda, al passeig es col·locarà un cartell gegant perquè els veïns es puguen fer fotografies. En aquest cas, Albella ha comentat que "serà una bona opció per a que tot el món puga tenir un record i a més s'ajudarà a promocionar les Festes".

  Tampoc faltaran els Sopars a la Fresca i el Piromusical a la platja del Fortí que tancarà la programació amb un homenatge a la música de revetlla. El regidor Albella ha assenyalat que s'han imprès més de 5.000 llibrets amb tota la programació detallada, que es podran aconseguir a l'oficina de turisme a partir d'aquest dimecres, a més, també es farà entrega una polsera commemorativa per a totes les persones que s'apropen per agafar el seu llibret.

  Per la seva banda, l'alcalde Enric Pla, ha detallat els aspectes de la seguretat. Segons indicava el cos de la Policia Local desplegarà un dispositiu especial d'agents per garantir la seguretat de la ciutadania durant tots els actes de Festes. D'altra banda, ha comentat que es farà un major control al consum d'alcohol a la via pública, en especial a la zona del port.

  Dintre de les mesures de seguretat Pla ha explicat que "s'han legalitzat tots els escenaris i envelats a la normativa establerta per garantir uns espais segurs per a tota la ciutadania". Així mateix, afegia que "també es posarà en marxa una nova campanya contra els masclisme i la lgtbifòbia amb la distribució de cartells per fomentar el respecte i la igualtat sexes entre tota la ciutadania".

  Per acabar tant, Albella com Pla, han desitjat als veïns i visitants que gaudeixin d'unes bones Festes de Sant Joan i Sant Pere, sempre des del civisme i el respecte.

  Pujar