elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marta Barrachina exigeix reforçar plantilles per a garantir l'atenció sanitària del departament de Vinaròs

Marta Barrachina exigeix reforçar plantilles per a garantir l'atenció sanitària del departament de Vinaròs
  • La presidenta del PPCS reivindica “futur i inversió en sanitat” enfront del president del Consell, Ximo Puig, “que no té límits per a gastar en la contractació d'assessors”

El Partit Popular de Castelló ha reivindicat un reforç de plantilles per a l'Hospital de Vinaròs perquè l'objectiu “és salvar vides”. La presidenta del PPCS, Marta Barrachina, ha fet aquestes declaracions després de les denúncies dels sanitaris per la falta de personal que la líder va poder comprovar personalment en una entrevista amb representants sindicals metges del centre hospitalari. “El Govern del PSOE no ha tingut complex a acomiadar a 126 sanitaris d'aquest centre malgrat que és conscient que l'Hospital de Vinaròs pateix un problema endèmic de cobertura de places que hui no sols segueix sense resoldre's, sinó que a més agreuja”.

La conseqüència directa, tal com ha assenyalat Barrachina, “és que la població pateix unes llistes quirúrgiques col·lapsades, una assistència mèdica demorada per les esperes i uns recursos retallats a conseqüència d'una situació absolutament desbordada i no atesa amb els recursos que la sanitat mereix”. “I no ho diu el PP, són els propis professionals adverteixen que no poden prestar una atenció sanitària òptima atenent més de mig centenar de pacients”.

A Vinaròs, el nombre de sanitaris acomiadats ha sigut superior a la mitjana. En efecte, dels 563 professionals que aquest passat 31 de maig es van anar al carrer per una decisió política, 126 corresponen al departament de salut de Vinaròs, 95 de l'Hospital i la resta d'Atenció Primària. Un centre que té plantes d'hospital acabades i llistes per a estar operatives i que, lamentablement, segueix sense metges que estiguen al capdavant d'aquests serveis. “I no sols això, és que els pocs que encara atenen les necessitats sanitàries d'aquesta zona de la nostra província, el PSOE els acomiada”.

Des del Partit Popular de Castelló, “apostem per la contractació de sanitaris i no per l'acomiadament de professionals que salven vides”. “És un drama que els qui haurien de rebre en aquests moments tot el suport, reben colpets en públic amb una Alta Distinció, però en privat els entreguen la quitança i els tiren al carrer”. Per això, “continuarem lluitant pel futur que mereix la nostra província, el que salva vides. Perquè mentre el Govern de Ximo Puig té una prioritat, que no és una altra que fer caixa per a continuar contractant assessors i alts càrrecs, nosaltres tenim un objectiu clar: assegurar les oportunitats, la prosperitat i els recursos que mereixen les famílies de Castelló”.

Pujar