13 d’agost de 2020 13/8/20

L'alcalde Pla es reuneix amb els responsables de Sanitat del departament de Salut de Vinaròs

L'alcalde Pla es reuneix amb els responsables de Sanitat del departament de Salut de Vinaròs - (foto 1)

  L'alcalde de Vinaròs Enric Pla s'ha reunit avui amb la Directora territorial de Sanitat Universal i Salut Pública, Azucena Martí, la Gerent del departament de Salut de Vinaròs, Ana Arizón i membres del seu equip, a més, la directora del centre de Salut Pública Elvira Mensat.

  A la trobada s'ha informat per part de la gerència de Sanitat de les mesures que s'estan duent a terme a l'Hospital Comarcal de Vinaròs per a la contractació de nous especialistes i la millora dels serveis. En concret, s'ha incorporat un professional de nefrologia i properament es posarà en marxa una nova planta. Durant la reunió també s'ha parlat dels avenços que s'estan realitzant amb la informatització i digitalització de les històries mèdiques, a més de millores en farmàcia i en l'atenció, tant als usuaris com a les famílies.

  Pel que fa a la construcció del segon Centre de Salut de Vinaròs, l'alcalde Pla i la directora territorial, Martí, han revisat la situació de construcció, actualment pendent de licitació. D'altra banda, també s'ha parlat de la nova ubicació de l'heliport per millorar l'atenció de les emergències.

  La directora de Salut Pública ha informat l'alcalde de la XarxaSalut, la xarxa de municipis que s'adhereixen al IV Pla de Salut de la Comunitat i desenvolupen accions de promoció de la salut local.

  L'alcalde Enric Pla ha manifestat la disposició de l'Ajuntament de Vinaròs a la màxima col·laboració en la mesura de les seues competències. Ha recordat que el govern municipal ja ha augmentat de manera molt significativa les places d'aparcament, va donar un automòbil a l'àrea de salut i manté altres serveis i cooperacions. "Seguir defenent i millorant, entre tots i totes, els serveis que rep la ciutadania a la nostra comarca és l'objectiu comú, però és necessari prendre mesures i dotar les inversions que asseguren que la qualitat que reben els usuaris i usuàries de l'hospital de Vinaròs garanteixen el principi d'equitat que ha regir el servei públic" ha comentat Enric Pla.

  En aquest sentit, afegia que també s'ha reunit amb usuaris, metges i associacions de veïns per escoltar les seves reivindicacions i fer-les arribar al departament de Salut de Vinaròs i a la Conselleria de Sanitat. L'alcalde a conclòs dient que "la falta de professionals en places pressupostades és un problema crònic dels hospitals perifèrics i cal adoptar mesures de fons i no pegats provisionals, ja que no es pot retallar prestacions als habitants de les comarques més allunyades dels grans nuclis urbans".

  Pujar