elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament de Vinaròs s’adhereix a la campanya contra els mosquits de la Diputació

L’Ajuntament de Vinaròs s’adhereix a la campanya contra els mosquits de la Diputació
  • Aquest matí s’ha traslladat fins a la localitat un equip per a realitzar les fumigacions en les zones del terme municipal on s’acumula aigua estancada i evitar així el desenvolupament de l’insecte

MÉS FOTOS
L’Ajuntament de Vinaròs s’adhereix a la campanya contra els mosquits de la Diputació - (foto 2)

La Diputació de Castelló ha iniciat avui mateix els tractaments contra els mosquits a Vinaròs. Es tracta d’una forta campanya que s’ha engegat des del Govern Provincial per ajudar als ajuntaments a fer front a la proliferació de l’insecte i evitar que es puga convertir en una plaga durant l’estiu.

Cal destacar que l’Ajuntament de Vinaròs va iniciar els tractaments el passat mes d’abril amb fumigacions periòdiques als embornals i espais humits de la localitat, així també com en les zones del terme municipal on se sol acumular aigua estancada. Ara s’afegeixen les feines de la Diputació, que sobretot, actuarà fora de la ciutat, com barrancs i rieres, per a reforçar els treballs de l’Ajuntament.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que “aquesta ajuda del Govern Provincial és d’especial importància, perquè sobretot donarà resposta a les queixes dels veïns que han reivindicat més tractaments per evitar la proliferació dels mosquits”. L’alcalde ha agraït la col·laboració de la Diputació i insistia que les actuacions que realitzarà a Vinaròs suposaran un reforç molt important a les fumigacions, que des del mes d’abril, ha engegat l’Ajuntament per fer front als mosquits i les paneroles.

Per la seua banda, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha destacat que “aquest any s’han registrat moltes pluges i per això s’ha decidit intensificar els tractaments per evitar que els mosquits es puguen convertir en una plaga”. Segons afegia sobretot s’actuarà a les zones no urbanes amb nou producte biològic, el bacteri Bacillus thuringiensis, que només afecta a les larves i impedeix el seu desenvolupament.

El regidor de Transició Ecològica, Hugo Romero, ha explicat que “a banda dels tractaments de l’Ajuntament i Diputació, també cal la col·laboració de la ciutadania per evitar la proliferació dels mosquits. Amb petits gestos com no deixar aigua estancada en testos, cendrers o altres recipients a l’exterior, evitem que els mosquits puguen pondre els ous”.

Campanya contra els mosquits

L’Ajuntament ha posat en marxa una campanya de conscienciació a través de les xarxes socials, amb recomanacions senzilles que es poden realitzar a casa per evitar que l’insecte es puga reproduir. Romero insistia que cal la col·laboració de tots perquè aquest estiu els mosquits no siguen una plaga.

Pujar