elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Vinaròs nomena a Juanma Domènech com a nou intendent de la Policia Local

L'Ajuntament de Vinaròs nomena a Juanma Domènech com a nou intendent de la Policia Local
  • La presa de possessió s'ha fet aquesta mateixa setmana i forma part dels processos selectius per a cobrir les places en propietat dintre del cos

El Butlletí Oficial de la província de Castelló va recollir el passat 11 de gener el nomenament com a funcionari de carrera, per a ocupar una plaça d'intendent de la Policia Local de Vinaròs a Juan Manuel Domènech. Aquesta mateixa setmana s'ha fet efectiu el nomenament amb la presa de possessió del càrrec que ha tingut lloc al despatx de l'alcaldia, amb la presència de l'alcalde Guillem Alsina, i del secretari de la corporació.

Domènech ve exercint la prefectura de la Policia Local de Vinaròs des de maig de 2015, des de llavors ha superat dos processos selectius per promoció interna, un d'inspector l'any 2018 i l'actual d'intendent, procés finalitzat a la fi de l'any 2021.

L'alcalde Alsina comentava que "aquest nomenament és una continuació dels diferents processos selectius per a cobrir places en propietat dins de la Policia Local que s'han dut a terme des de l'inici de la present legislatura". En aquest sentit, afegia que un dels objectius de l'equip de govern és donar estabilitat a la plantilla de la Policia Local, amb la cobertura de totes les places possibles com a funcionaris de carrera en totes les categories i escales dintre del cos.

En relació a les places cobertes, en la categoria d'agent han estat dos els processos selectius duts a terme, un de set places de l'any 2019 i un altre de nou el passat any 2021. El primer d'ells va aconseguir acabar amb la interinitat dins de la plantilla de la Policia Local, d'aquesta forma Vinaròs es va convertir en un dels primers municipis de la Comunitat Valenciana en complir els mandats de la Llei de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana de l'any 2017, si bé posteriorment, aquesta llei ha anat suavitzant les mesures respecte a la interinitat en les policies locals. A més d'aquestes 16 places d'agent, durant l'any passat 2021 també es va realitzar un procés selectiu per a cobrir en propietat dos places d'inspector de la Policia Local.

El regidor de Governació, Marc Albella, ha destacat que "garantir un cos policial estable és fonamental per oferir un servei de qualitat a la ciutadania que resulte eficient i proper amb les persones, a més d'afavorir la resolució de conflictes de forma pacífica". D'altra banda, traslladava les seues felicitacions a Domènech i insistia que "estem segurs que continuarà amb la seua excel·lent tasca com a nou intendent".

Ampliació de places

L'any 2022 s'inicia amb un procés selectiu per a cobrir tres places en propietat d'oficial, actualment en marxa i es té previst durant el segon semestre donar inici a un nou procés per a cobrir un mínim de vuit places d'agent. Això suposarà un total de 30 en propietat com funcionaris de carrera (24 d'agent, 3 d'oficial, 2 d'inspector i 1 d'intendent) al llarg de tota la legislatura.

 

Pujar