elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Vinaròs homenatjarà als farmacèutics i farmacèutiques

L'Ajuntament de Vinaròs homenatjarà als farmacèutics i farmacèutiques
  • El municipi s'afegirà a aquest acte que es farà a tota Espanya per a reconèixer la gran tasca realitzada pels farmacèutics i farmacèutiques durant la pandèmia

Vinaròs il·luminarà la façana de l'Ajuntament, amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic, per a reconèixer la labor que desenvolupen els farmacèutics especialment durant aquesta pandèmia, i sol·licitar un paper més actiu en el Sistema Nacional de Salut. El president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Castelló, Sergio Marco, ha assenyalat que "Estem en un moment crucial, sumits en una crisi de Salut Pública, i cal fer nous passos, per això hem fet una crida perquè les autoritats sanitàries aprofiten el potencial dels farmacèutics i les farmàcies enfront de la Covid-19". A més ha afegit “només es requereix voluntat política per a reforçar l'atenció sanitària comptant amb un eficaç recurs assistencial: la xarxa de 306 farmàcies i els 856 farmacèutics cadascun des del seu àmbit d'exercici”.

Aquesta commemoració, promoguda per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP), se celebra amb el lema de “Transformant la salut global”, per a destacar el paper fonamental que els farmacèutics exerceixen en la millora de la salut des de tots els àmbits professionals i en totes les comunitats. Un protagonisme creixent en països de tot el món que compten amb els farmacèutics per a reforçar la capacitat assistencial dels seus sistemes sanitaris.

En aquesta línia, el Col·legi de Farmacèutics de Castelló ha tingut una actitud proactiva i constructiva col·laborant amb les administracions i la resta dels professionals sanitaris i oferint solucions en cada fase de la pandèmia.

L'alcalde, Guillem Alsina, ha destacat que "des de l'Ajuntament ens hem volgut afegir a aquesta iniciativa i aquesta nit, així també com dissabte i diumenge, il·luminarem l'Ajuntament a partir de les 20:30h per homenatjar als farmacèutics".

Pujar