elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament ofereix màxima col·laboració per a la creació de l'EOI del Maestrat amb seu a Vinaròs

L'Ajuntament ofereix màxima col·laboració per a la creació de l'EOI del Maestrat amb seu a Vinaròs

  L'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, ha informat que aquest dimecres ell i la regidora d'Educació, Begoña López, es van reunir a la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, amb el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano. L'objectiu d'aquesta trobava va ser abordar quins seran els primers passos per a la creació de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) del Maestrat.

  Està previst que aquesta EOI pugue entrar en funcionament a partir del proper curs 2018-19, el que implicarà passar dels aularis que es tenen actualment a Vinaròs i Benicarló, a una escola oficial amb equip directiu, docent i administratiu propi amb seu a la localitat i dues seccions: una a Morella i una altra a Benicarló.

  "L'EOI del Maestrat estarà instal·lada en dependències públiques de la Conselleria, però des de l'Ajuntament oferim la màxima col·laboració possible, posant a disposició locals municipals per poder realitzar també cursos matutins de formació complementària d'idiomes", ha expressat Pla.

  L'alcalde ha recordat que tot aquest procés està pendent de l'aprovació de dos decrets que posaran les bases per a la creació de l'EOI del Maestrat i sis EOI més a la Comunitat Valenciana: dos a València, una a Torrent, una a Paterna, una a Sant Vicent del Raspeig i un altra a Vila-real.

  "La creació de l'EOI del Maestrat és una reivindicació important a la nostra comarca, que esperem que ens permeta poder ampliar l'oferta d'idiomes i crear noves places d'ocupació", ha conclòs Pla, qui ha destacat que a més d'aquesta EOI es crearà també un model d'EOI virtual, a distància i basada en les noves tecnologies, a la qual també podran tenir accés els vinarossencs.

  Pujar