1 d’octubre de 2020 1/10/20

L'Ajuntament facilita formularis de sol·licitud de bústies pluridomiciliars i d'adhesió al recurs davant la CNMC

L'Ajuntament facilita formularis de sol·licitud de bústies pluridomiciliars i d'adhesió al recurs davant la CNMC - (foto 1)

  L'Ajuntament de Vinaròs ha anunciat que aquesta setmana tots els veïns afectats per la decisió de Correus de suspendre el lliurament de cartes a domicili en diverses zones de la Costa Nord, Sud i Ermita, rebran una carta informativa sobre com està el procés i dos formularis relacionats amb aquesta problemàtica.

  El regidor de Participació Ciutadana, Hugo Romero, ha explicat que "entre els documents hi haurà una sol·licitud per a la instal·lació de bústies pluridomiciliars, que servirà per realitzar un cens d'aquells residents que opten per aquesta mesura després de l'anunci de Correus".

  D'altra banda, ha afegit Romero, també s'enviarà un formulari d'adhesió al recurs extraordinari interposat davant la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) en contra d'aquesta disposició, que afectarà a més de 6.000 veïns del municipi. Els afectats podran emplenar i presentar dues còpies per cada formulari a l'Oficina d'Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC) fins al proper 9 de juny.

  La carta i els formularis també estaran disponibles a la web de l'Ajuntament, en l'apartat de destacats i es publicaran en les properes edicions del Diariet, buscant la major difusió possible d'aquesta proposta de l'Ajuntament, que actuarà com a intermediari entre l'empresa i els veïns afectats.

  L'alcalde Enric Pla ha remarcat que, malgrat això, l'equip de Govern municipal no ha variat la seua postura al respecte, contrària a aquesta estratègia de Correus, i ha indicat que després de l'informe jurídic realitzat es considera que l'opció més viable és treballar per revertir la situació canviant la qualificació de les zones, perquè deixin de ser considerades com de població disseminada a l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

  "Estic convençut que podem aconseguir-ho, però mentrestant hem de veure com gestionar aquesta situació i ajudar els veïns afectats a minimitzar les molèsties que ocasionarà la suspensió del servei de lliurament de correu a domicili", ha comentat Pla, que ha explicat que s'està negociant també amb Correus ampliar la data d'entrada en vigència d'aquesta mesura, prevista per al proper 2 de maig.

  Pujar