21 de setembre de 2020 21/9/20

L'Ajuntament arriba a un acord laboral amb els sindicats de la Policia Local

L'Ajuntament arriba a un acord laboral amb els sindicats de la Policia Local - (foto 1)
  • Després de 15 mesos de reivindicacions per part del cos de seguretat el Govern Municipal, encapçalat per l'alcalde Guillem Alsina, ha arribat a un acord digne per a les dues parts

Aquest matí l'alcalde Alsina, acompanyat pel regidor de Recursos Humans, Fernando Juan i el cap de la Policia Local, Juanma Domènech ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per anunciar que s'ha arribat a un acord entre el cos de seguretat i el Govern Municipal. Alsina ha assenyalat que la resolució d'aquest conflicte ha sigut una de les principals prioritats del nou Ajuntament, que per fi s'ha solucionat després de 15 mesos d'estancament.

L'alcalde ha destacat que “el diàleg i el consens és una de les principals senyes d'identitat del nou Govern Municipal, fet que ens ha permés arribar a un acord satisfactori per a les dues parts, però sobretot per a la ciutadania amb una millorar significativa del servei”. En aquest sentit, agraïa la tasca realitzada des de la Regidoria de Recursos Humans, Secretaria Municipal i treballadors que durant els darrers mesos s'han bolcat en aquesta tasca.

Per la seua banda, Juan ha explicat que s'ha analitzat de forma detinguda les reivindicacions de la Policia Local i s'ha trobat una solució positiva per a les dues parts, que també serà aplicable a la resta de funcionariat municipal, amb la implantació d'un Pla de Modernització de l'Administració Local. Segons afegia aquest document serà la base per a futures negociacions amb els treballadors i al mateix temps també servirà per a prevenir futurs conflictes.

Pel que fa a les negociacions amb la Policia Local, el nou acord suposa l'actualització de les hores extra, passant de la base aplicable del 2016 a la del 2019, a més de la millora del complement de destinació del 18 al 20. D'altra banda, també es farà en un termini màxim de quatre anys la creació de la Carrera Horitzontal, que suposarà avaluar de forma individual cada funcionari perquè puguen aconseguir millores laborals arran dels seus mèrits. Així mateix el nou acord també inclou la creació d'una borsa de sis operatius per dates senyalades com Cap d'any, Sant Sebastià, Dia de la Misericòrdia, Carnaval i les Festes de Sant Joan i Sant Pere, per garantir la seguretat dels veïns davant d'actes multitudinaris.

Per acabar, l'alcalde Alsina agraïa de nou la feina feta per totes les persones que han fet possible signar el nou acord, en especial al cap de la Policia Local, Juanma Domènech i als sindicats que també han sabut cedir en les seues reivindicacions per arribar a un punt en comú.

Pujar