elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Jutgen a dos homes que es van fer passar per metges a Vinaròs

Jutgen a dos homes que es van fer passar per metges a Vinaròs
  • Diagnosticaven malalties greus i subministraven medicació i tractaments sense posseir els coneixements necessaris

L'Audiència Provincial de Castelló jutja des d'aquest dimarts a dos homes acusats si es fes passar per metges i per homeòpates a Vinaròs, diagnosticar malalties greus a diversos pacients, subministrar-los medicació i sotmetre'ls a tractaments, sense posseir la titulació ni els coneixements necessaris per a açò.

Com explica el fiscal en el seu escrit d'acusació, els fets van succeir entre els anys 2006 a 2009 quan un dels acusats va obrir diverses clíniques en el municipi en les quals tots dos exercien. En els centres rebien als pacients, els realitzaven proves, emetien diagnòstics, en ocasions de malalties greus que realment no patien, i els cobraven diverses sumes de diners pels tractaments.

En la clínica es van trobar productes caducats i no autoritzats per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris. El fiscal també acusa a la dona d'un dels homes, que treballava com a recepcionista i confeccionava els pressupostos dels pacients i a una mèdic que constava com a doctora responsable del centre.

El fiscal demana penes que oscil·len entre els vuit anys i mitjà i els vint-i-dos anys de presó pels delictes d'intrusisme, estafa, contra la salut pública i lesions.

Pujar