6 de juliol de 2020 6/7/20

Les jornades gastronòmiques Cuina dels Arrossos de Vinaròs compleixen 25 anys d'història

Les jornades gastronòmiques Cuina dels Arrossos de Vinaròs compleixen 25 anys d'història - (foto 1)
  • A partir de l'1 de novembre i fins al 6 de desembre Vinaròs es converteix en la capital de l'arròs amb menús especials

La devoció per un bon arròs és alguna cosa que ve pràcticament implícit en la pell de qualsevol valencià, castellonenc o alacantí, i és que és un plat amb centenars de possibilitats a la seua al voltant i amb el qual fàcilment podrem conquistar els estómacs dels nostres convidats.

Aquesta realitat és de sobres coneguda pels responsables de Turisme de Vinaròs, els qui any rere any organitzen les ja tradicionals jornades gastronòmiques Cuina dels Arrosos que en aquesta nova edició celebren el seu vint-i-cinc aniversari. Una cita per als amants de l'arròs en totes les seues formes i textures.

En aquesta ocasió, tindran lloc en el municipi castellonenc des del divendres 1 de novembre i es prolongaran fins al 6 de desembre, més d'un mes en què turistes i locals podran gaudir d'ofertes especials en alguns dels restaurants més emblemàtics de la zona. Una aposta per la gastronomia que se suma a la resta de jornades que es vénen desenvolupant al llarg de tot l'any a Vinaròs.

A més, cal ressaltar que aquestes jornades s'han convertit en tota una tradició entre els veïns i té com a objectiu final poder gaudir de la gastronomia local a un preu assequible. En la seua última edició es va comptar amb la participació de centenars de persones, tot un èxit de convocatòria.

Un ingredient comú: l'arròs

Els restaurants participants en aquesta 25 edició, i que oferiran menús especials durant la duració de les jornades són: Bergantín, L'Illa, L’Olivera, Nou Parada, Rafael el Vidrier, Hotel *Restaurant Teruel i Vinya d’Alòs. Tots ells oferiran uns menús amb preus especials que oscil·laran entre els 32 i els 35 euros per comensal, convertint als restaurants en els principals protagonistes d'aquest esdeveniment que cada any congrega al seu voltant a més públic.

I si et preguntes què és el que fa especial aquesta cita amb la gastronomia més local, ací tens la resposta: les mil i una manera de combinar un ingredient tan simple com és l'arròs amb un altre tants productes que el converteixen en un menjar completament diferent.

En aquesta nova edició de les jornades, trobaràs moltes d'aquestes mescles que et sorprendran com per exemple: arròs melós amb polp i shitake, arròs negre amb calamarons
, arròs amb ortigues de mar
, arròs amb gamba roja i rap, i també arròs de Carabiner i cranc blau
. Si vols conéixer els menús al complet, pots veure'ls en la web de Turisme de Vinaròs

El Vinaròs Modernista

De manera paral·lela a la celebració d'aquestes jornades des de Turisme proposen a tot aquell que s'anime a visitar la localitat en les pròximes setmanes realitzar un viatge en el temps fins a l'època modernista “un viatge a un temps de vi i roses”.

Aquesta proposta tindrà lloc dissabte que ve 9 de novembre des de les 11 fins a les 12.30, aproximadament, i permetrà a tots els seus participants conéixer la petjada que va deixar la comercialització del vi en el paisatge urbà de la ciutat.

El preu de l'activitat és de 6 euros per als adults, 3 euros per als menors de 7 a 12 anys i els menors d'aqueixa edat gratis. El punt d'eixida és el Tourist Info Vinaròs. Si t'interessa no vesprades a apuntar-te, perquè les places són limitades

Calendari gastronòmic local

La varietat de productes i colors de la cuina tradicional de Vinaròs canvia segons la temporada de l'any de la qual estiguem parlant. És per això que, amb aquesta premissa sota el braç, el municipi compta amb una àmplia agenda gastronòmica que ocupa gran part del calendari.

Fins a huit experiències culinàries són les que es poden arribar a gaudir a Vinaròs al llarg dels mesos, un gran oferta a l'altura de les circumstàncies. Entre les més representatives trobem: Jornades de la Cuina de la Galera, Jornades de Cuina de la Fideuada, Tapa tour Llagostí de Vinaròs, Jornades de la Cuina del Llagostí de Vinaròs, Jornades de Cuina del Ranxo Mariner, Dia Mundial de la Tapa, Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs i, finalment, les Jornades de la Cuina dels Arrossos.

Pujar