elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un empresari taurí denúncia que Vinaròs se salta el reglament de la plaça de bous municipal

Un empresari taurí denúncia que Vinaròs se salta el reglament de la plaça de bous municipal
  • Javi González ‘Viza’ titlla de “injustícia” la poca transparència en l'adjudicació

La volta dels bous a la plaça municipal de Vinaròs el pròxim 20 de juny no està exempta de polèmica. I és que el procés d'adjudicació no ha agradat a un dels empresaris que optaven a quedar-se l'explotació del recinte taurí per als festejos d'aquest estiu.

Javi González ‘Viza’, gerent d'Art i Emoció, ha denunciat que l'Ajuntament de Vinaròs s'ha saltat el reglament de la plaça de bous. Segons explica aquest empresari valencià, la norma d'aquesta instal·lació municipal establir que la preferència en l'adjudicació de l'explotació serà per a aquella empresa que programe una correguda de bous.

No obstant això, l'Ajuntament de Vinaròs, segons Viza, ha donat l'adjudicació a una empresa que no farà cap correguda de bous, sinó de rejones.

De fet, segons explica aquesta condició no sols apareix en la normativa sinó que “així consta en el correu electrònic que ens va enviar el regidor”.

Per a Javi González es tracta d'una “injustícia” perquè “hem jugat amb desavantatge”.

La plaça de bous compta amb un reglament que al punt 7.6 indica que “l'alcaldia decidirà l'empresa a autoritzar, de forma motivada, en funció del cartell de ramaderies i toreros presentats”. “Motivació que trobem a faltar des del dia que ens van comunicar presencialment, el passat 30 d'abril, que li adjudicaven la plaça a Gregorio de Jesús, perquè el lògic era que, com indica la normativa, motivaren la seua decisió, però la realitat va ser que ens vam anar de l'ajuntament sense que ningú ens volguera dir el cartell que havia oferit”.

No obstant això, continua aquest empresari “uns dies més tard hem arribat a sospitar el per què tant d'obscurantisme i és que, precisament, l'empresa adjudicatària ha sigut l'única que no compleix amb la petició expressa de l'ajuntament, que era una correguda de bous el diumenge 20 de juny com a requisit per a poder organitzar festejos en la Fira de Sant Joan i Sant Pere”.

De fet, a més, també queda reflectit en el reglament de la plaça de bous en l'article 7.5 “per a l'autorització d'espectacles taurins tindrà preferència en l'adjudicació l'empresa que organitze una correguda de bous durant la Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere, prèvia presentació del cartell de ramaderies i toreros corresponent”.

“Per tant, ateses les paraules del regidor en la reunió presencial del passat 30 d'abril, on va indicar que la nostra empresa i Bous al Carrer s.l. eren les millors, entenem que al no complir aquesta amb els requisits, som nosaltres els que hem d'organitzar la fira taurina. Esperem i confiem que l'ajuntament rectifique i seguisca el camí de serietat i honradesa que tant li caracteritza”, conclou.

Pujar