elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Diputació de Castelló cofinança la recuperació de les pintures artístiques de la façana nord de l’església de Vinaròs

La Diputació de Castelló cofinança la recuperació de les pintures artístiques de la façana nord de l’església de Vinaròs
  • L’àrea de Cultura contempla la reparació de la cara recaient al carrer de Sant Cristòfol durant 2022 amb un pressupost de 40.000 euros

  • La intervenció ha evitat la desaparició definitiva dels gravats, datats del segle XVIII i que donen singularitat al temple

MÉS FOTOS
La Diputació de Castelló cofinança la recuperació de les pintures artístiques de la façana nord de l’església de Vinaròs - (foto 2)

La cara nord de l’església de l’Assumpció de Vinaròs ha recuperat les pintures arquitectòniques fingides que recobreixen els seus murs després de la intervenció d’urgència que ha cofinançat la Diputació de Castelló amb 20.000 euros per a evitar la seua desaparició.

Ara, la intenció de l’àrea de Cultura, dirigida per Ruth Sanz, és actuar i reparar el mur que recau al carrer de Sant Cristòfol. Per a això s’han reservat 40.000 euros més per a continuar enguany en la protecció de l’edifici, catalogat com Bé d’Interés Cultural. En total, en dos anys s’hauran invertit 60.000 euros en la protecció del patrimoni cultural vinarossenc.

“Amb aquesta intervenció que acabem de donar per finalitzada hem redescobert de nou aquests frescos que daten del segle XVIII i que fan singular l’església parroquial de Vinaròs”, ha assenyalat Sanz, qui ha estat a l’exterior del temple junt a l’alcalde, Guillem Alsina, per a comprovar el resultat de la intervenció.

L’actuació d’urgència s’ha donat després de detectar el ràpid deteriorament de les pintures murales, que van ser redescobertes i restaurades a l’any 2013. Però, la deficient restauració ha desembocat en un deteriorament accelerat que va esborrar fa pocs anys les traces dels murs i que amenaçava en perdre-les per a sempre. Abans dels treballs, la Diputació, a instàncies de l’Ajuntament, va sol·licitar un informe tècnic per a determinar la millor tècnica per a preservar durant dècades les pintures, que evoquen edificacions defensives.

Les labors de restauració són compartides entre la Diputació de Castelló i el Bisbat de Tortosa. “Col·laborem per a posar en valor el nostre patrimoni cultural i artístic, tant important per a des del punt de vista turístic per a una ciutat que vol ser també referència al nord de Castelló”.

Pujar