elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Comissió d'Investigació del projecte Erasmus+ certifica que les despeses dels viatges són correctes

La Comissió d'Investigació del projecte Erasmus+ certifica que les despeses dels viatges són correctes

  Després de les dues sessions amb les auditories realitzades pels tècnics municipals, Fundació Adsis i l'Institut de Joventut d'Espanya s'ha conclòs que el projecte se cenyia perfectament als objectius i característiques marcades per Europa

  Aquest matí el Govern Municipal ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per informar a la ciutadania de les conclusions extretes de les Comissions d'Investigació del projecte Erasmus+. Recordem que va ser l'oposició la que va demanar explicacions en relació a les despeses dels viatges que es van fer a Londres, Roma i Vitòria, una petició que l'Ajuntament ha atès amb la celebració de la Comissió d'Investigació.

  El president dels comitè i regidor de Medi Ambient, Jordi Moliner, ha destacat que "la reunió s'han realitzat un cop s'han tingut totes les auditories i informacions corresponents per atendre les demandes de l'oposició, en especial les del Partit Popular que va ser la formació que va requerir aquesta investigació". En aquest sentit, ha lamentat que "un cop convocades les dues sessions de la comissió alguns grups de l'oposició no han volgut participar, mentre que el PP ha marxat, abans del previst, sense treure cap conclusió ni tampoc escoltar les valoracions finals del comitè". Moliner ha remarcat que la primera sessió es va fer amb els tècnics municipals i polítics, mentre que la segona ha servit per extreure les conclusions.

  Per la seua banda, la regidora d'Ocupació, Maria Cano, ha explicat que "en les factures es detalla que els tècnics que van participar en els viatges van rebre suport lingüístic i de tramitació per part de l'empresa Creas, i en cap cas van rebre formació, d'aquesta entitat, com ha assegurat el PP". Cano ha remarcat que totes les despeses compten amb vistiplau de la intervenció municipal i també des de la Unió Europea, entitat que finançava els viatges, que després de certificar que tot s'ha desenvolupat de forma correcta, ha confirmat que atorgarà les subvencions corresponents a l'Ajuntament.

  El regidor de Govern Obert, Hugo Romero, ha insistit que "el projecte Erasmus+ ha passat per les auditories dels tècnics municipals, Fundació Adsis i de l'Institut d'Espanya de la Joventut, certificant en tots els casos que els viatges s'han desenvolupat cenyint-se als objectius del projecte marcats per Europa". Romero ha remarcat que s'han realitzat totes les investigacions que ha demanat l'oposició, certificant que l'Ajuntament ha gestionat el projecte Erasmus+ de forma correcta seguint les directrius marcades per la Unió Europea, que també ha confirmat seu bon desenvolupament.

   

  Pujar