13 de juliol de 2020 13/7/20

Comerç dona a conèixer les ajudes per a les pimes que ha convocat la Generalitat Valenciana

Comerç dona a conèixer les ajudes per a les pimes que ha convocat la Generalitat Valenciana - (foto 1)

  Aquest matí el regidor de Promoció de l'Activitat Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Domènec Fontanet, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar a la ciutadania les ajudes per al creixement empresarial de les pimes que ha convocat la Generalitat Valenciana. En total es tracta de tres subvencions per a la consolidació de l'activitat comercial o artesana, la promoció dels productes i l'emprenedoria.

  La primera d'elles, anomenada Avalem Artesania té com a objectiu ajudar a la formació dels artesans i a la promoció dels productes. Els conceptes subvencionables són les despeses de la participació en fires, la confecció de catàlegs i l'assistència a cursos artesans, així com la protecció dels productes. La subvenció serà fins al 50% dels costos amb un límit de 5.000€.

  La segona ajuda, Avalem Comerç, està adreçada per a la consolidació de l'activitat comercial de les pimes. Els conceptes subvencionables són les despeses en l'adquisició d'equipament per a l'establiment i la implantació de la venta online de productes. Per sol·licitar l'ajuda la inversió realitzada ha de ser superior al 3.000€ i es podrà finançar fins al 50%, amb un màxim de 20.000€.

  La tercera subvenció, Emprenem Comerç, també està dirigida per a les pimes que vulguen consolidar la seva activitat empresarial o emprendre nous projectes. En aquest cas es podrà subvencionar els estudis de viabilitat, distribució, estalvi energètic i disseny de l'establiment, així com les despeses de gestoria, notaria o registres necessaris per a la constitució de l'empresa, a més del lloguer des del gener fins al setembre d'aquest any. La subvenció serà fins al 50% dels costos, amb un màxim de 10.000€, mentre que per al lloguer l'ajuda màxima serà de 5.000€.

  El regidor Fontanet ha destacat que "totes aquestes ajudes es poden sol·licitar de forma directa a la Conselleria de Comerç des del 21 de gener fins al 4 de febrer". En aquest sentit, ha explicat que "els empresaris que necessiten més informació o assessorament de com demanar les subvencions es poden adreçar a l'oficina de l'AFIC ubicada al carrer de Sant Ramón".

  Vinaròs Emprenem

  Durant la roda de premsa el regidor Fontanet també ha fet un primer balanç del Programa d'Actualització de les Dades de les Empreses Locals, que s'està realitzant la regidoria de Comerç i l'Agència de Desenvolupament Local (ADL). Recordem que l'objectiu és crear un arxiu amb la informació actualitzada de tots comerços i empreses de la ciutat.

  Fontanent ha indicat que "la base de dades servirà per mantenir al dia tota l'activitat empresarial que es desenvolupa al municipi, que a més es publicarà al web http://vinaros.comercioscomunitatvalenciana.com/ perquè així la ciutadania puga consultar tota aquesta informació o les mateixes empreses que necessiten contactar amb altres establiments".

  Així mateix afegia que també és una eina molt important per mantenir informats a tots els locals de les ajudes que convoca la Generalitat, a més de regular la seva situació.

  Pujar