elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Clausurada una residència il·legal d'ancians a Vinaròs

Clausurada una residència il·legal d'ancians a Vinaròs
  • Dos dones han sigut detingudes per sotmetre als ancians a greus riscos sanitaris, mèdics, nutricionals, etc

MÉS FOTOS
Clausurada una residència il·legal d'ancians a Vinaròs - (foto 2)

Clausurada una residència il·legal d'avis a Vinaròs i dues dones detingudes per estar darrere de la mateixa. Components de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, van procedir a la detenció de dues dones després de corroborar les sospites inicials respecte a l'existència a Vinaròs d'una parcel·la edificada que feia de residència geriàtrica il·legal i domicili dels ara detinguts.

La Guàrdia Civil va constatar l'existència d'un anormal tràfec de gent gran "residents de dia" que entraven i ixien regularment del domicili de les detingudes, així com van comprovar que a l'interior de les instal·lacions s'allotjaven amb caràcter d'interns diverses persones "gran dependents" , amb mobilitat reduïda i / o disfuncions cognitives dels quals estaven sent precàriament atesos i que no rebien el seguiment i cures intrínsecs al seu perfil de dependència.

Per tot això es van realitzar gestions a l'oficina de serveis socials de Vinaròs, per corroborar si el supòsit domicili "geriàtric" era un establiment autoritzat per a aquest fi, i la resposta negativa.

Les gestions efectuades fins al moment van donar cos al lliurament urgent de diligències policials davant el Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Vinaròs número 2, de Vinaròs, que es trobava de guàrdia, i al mateix temps es va sol·licitar una entrada i registre de l'immoble.

Previ manament judicial autoritzant l'entrada i registre, la Guàrdia Civil amb el suport de personal de la Direcció Territorial de Benestar Social i el seu cos d'inspectors, ha constatat mitjançant fedatari públic les condicions de desatenció, desemparament i elevat risc a què estaven sent sotmesos els ancians residents tot això al mancar de qualsevol tipus d'autorització i per tant, exercint activitats tan sensibles com la cura d'ancians al marge de qualsevol control administratiu, exposant als residents a múltiples i greus riscos d'índole sanitària, mèdica, assistencial, nutricional, arquitectònics , etc. que van sortir a la llum en el curs de les investigacions portades a terme.

La precitada diligència es va dur a terme per un equip conjunt integrat per membres de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil, membres de la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia a la Generalitat Valenciana, acompanyats per inspectors de la Conselleria de Benestar Social, entre ells una doctora, que en el mateix acte, va determinar l'urgent trasllat de dos dels ancians que allí es trobaven a l'hospital comarcal de Vinaròs. Els ancians residents un cop derivats a l'hospital per la seua atenció i valoració mèdica han estat reubicats per la direcció territorial de Benestar Social a diferents solucions habitacionals a la província.

A la finalització de la diligència i per així haver-se decretat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Vinaròs es va procedir a la clausura de les instal·lacions i la seua posterior precintat a disposició de l'esmentada autoritat. Les suposades autores van ser detingudes quedant a disposició judicial.

Les diligències instruïdes han estat lliurades als jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 de Vinaròs.

Pujar