27 de maig de 2020 27/5/20

Ciutadans (Cs) reclama l'impuls de zones verdes a Vinaròs

Ciutadans (Cs) reclama l'impuls de zones verdes a Vinaròs - (foto 1)
  • El portaveu en el Consistori, Manuel Herrera, proposa el solar de Torre Ballester i el PAI de Camí Fondo com a opcions per a desenvolupar aquests espais

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a Vinaròs ha presentat una moció per a debat en el ple de demà sobre el desenvolupament de zones verdes en el municipi. Així, el portaveu a l'Ajuntament, Manuel Herrera, ha explicat que "Vinaròs manca d'aquesta mena d'espais ja que segons el Pla Estratègic de Ciutat mentre la mitjana nacional és de 3’6 per cent, la de Vinaròs és únicament d'un 2 per cent». "Les zones verdes ajuden a reduir la contaminació i contribueixen a millorar la salut de la població", ha destacat el regidor.

En opinió d'Herrera, "en el municipi existeixen dos espais que comptarien amb les condicions tècniques adequades per a crear zones verdes. La UE2 R09, més conegut com el solar de Torre Ballester. Amb aquest, en ser sòl urbà, únicament seria necessari iniciar els tràmits per a la seua execució i a més guanyaríem en patrimoni perquè la Torre Ballester passaria a ser propietat municipal. Una altra possibilitat és el desenvolupament del PAI de Camí Fondo on ja en l'anterior Pla Urbanístic de 1987 es contemplava un gran parc". "Al final, opcions hi ha i per tant, només es tracta de tindre voluntat política per a primer aprovar la moció i després, incloure aquestes inversions en els pressupostos per a 2020", ha defensat el portaveu.

Pujar