6 de juliol de 2020 6/7/20

Blanch recull les propostes de l'alcalde de Vinaròs per a potenciar el port com a dinamitzador turístic

Blanch recull les propostes de l'alcalde de Vinaròs per a potenciar el port com a dinamitzador turístic - (foto 1)
  • El coordinador dels diputats castellonencs en Les Corts i secretari general brinda el suport dels parlamentaris socialistes en totes les institucions “per a impulsar els projectes estratègics”

Convertir el port de Vinaròs en referent turístic i motor de dinamització econòmica. Aquest és un dels objectius plantejat pel Govern liderat pel socialista Guillem Alsina al coordinador dels diputats castellonencs en Les Corts i secretari general del PSPV a les comarques de Castelló, Ernest Blanch, que ha brindat “tot el suport necessari per a convertir-lo en realitat i que el port de Vinaròs siga un espai de noves oportunitats per a la capital del Baix Maestrat”. 

Blanch ha mantingut hui una reunió amb l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, i amb el primer tinent d'Alcaldia i regidor de Relacions Institucionals, Marc Albella, per a conéixer “les principals reivindicacions del Govern municipal i els projectes estratègics per a la ciutat i posar-nos a la seua disposició per a canalitzar aquestes propostes i que les institucions amb competències es convertisquen en les millors aliades”. 

Alsina i Albella han explicat que “ja hi ha obertes converses amb la Direcció General de Ports i Aeroports de la Generalitat perquè es puga cedir al municipi l'edifici de l'antiga cooperativa de pescadors per a situar el Centre d’Inspiració Turístic cofinançat amb els fons europeus Feder a través de l'estratègia Edusi”. L'Ajuntament de Vinaròs projecta situar una oficina de turisme i un espai museístic de promoció de la ciutat. 

El diputat autonòmic Ernest Blanch ha valorat la iniciativa i s'ha mostrat confiat que Generalitat i Ajuntament trobaran “la fórmula de col·laboració idònia per a fer realitat aquest projecte”. Altres temes que també s'han abordat en aquesta reunió de treball han sigut la reversió de la N-340 a l'Ajuntament de Vinaròs, una vegada executades les millores oportunes, o la necessitat d'impulsar mesures per a millorar el litoral i frenar la regressió. Blanch ha explicat que farà arribar aquestes demandes “als parlamentaris socialistes, tant en Les Corts com en el Congrés dels Diputats i el Senat, per a afavorir la col·laboració institucional”. 

Finalment, el també secretari general del PSPV a les comarques de Castelló ha aprofitat aquesta reunió per a tornar a felicitar a Alsina i a tot el Grup Municipal Socialista “pels excel·lents resultats electorals del 26 de maig, que van tornar a convertir al PSPV en el partit més votat a Vinaròs després de 28 anys”. Blanch ha subratllat “la solidesa del projecte socialista liderat per Alsina, la capacitat de treball i la voluntat de construir consensos per a, des de la política municipal, millorar el dia a dia de la ciutat”.

Pujar