21 de gener de 2021 21/1/21

La EPSAR adjudica les obres de reforma de la depuradora de Villena

La EPSAR adjudica les obres de reforma de la depuradora de Villena - (foto 1)

  La Plataforma de Contractació del Sector Públic ha publicat l'anunci d'adjudicació de les obres de reforma de la EDAR de Villena (Alacant) i tractament terciari. Les obres van ser licitades per l'Entitat Pública de Sanejament d'Aigües Residuals de la Comunitat Valenciana (EPSAR), amb data 5 de febrer de 2018.

  D'un total de 20 licitadors presentats, l'adjudicatari ha resultat ser l'UTE formada per les empreses BECSA, SAV i DAM, per un import de 6.992.860,99 d' euros (IVA 21% inclòs), i un termini d'execució de 22 mesos.

  L'obra consisteix en l'ampliació de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Villena de manera que s'amplia la capacitat de tractament per a una població de fins 57.931 habitants i un cabal de tractament de 9.931 metres cúbics al dia (8.000 actualment).

  A més, es remodela tota la línia de tractament amb la construcció d'un nou pretractament, dos reactors biològics, un decantador secundari addicional als existents i una nova línia de fangs, de manera que s'abocarà l'aigua a la Séquia del Rei amb la qualitat exigida en l'Autorització d'Abocament per a la zona sensible del riu Vinalopó, reduint els nutrients contaminants que s'aboquen actualment.

  Finalment, s'inclou la construcció d'un tractament d'afinament de la qualitat de l'aigua per a reutilització (tractament terciari), s'adecua una llacuna existent com a tanc de regulació de cabals i s'implementa una instal·lació de generació d'energia solar per a reduir la petjada de carboni de la depuradora.

  Aquesta actuació està cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020. Per a més informació: consultar ací

  Pujar