Castellano

Detinguda la subdirectora de la presó de Villena per fingir haver estat agredida per uns encaputxats

Detinguda la subdirectora de la presó de Villena per fingir haver estat agredida per uns encaputxats
  • La dona va denunciar els fets, que van causar gran enrenou mediàtic, i dos mesos després s'ha demostrat que podria ser fals

El presumpte succés va causar un enrenou a nivell nacional i avui, dos mesos després s'acaba de descobrir que ha estat fals, presumptament. Aquest dimecres ha estat detinguda la Subdirectora de Seguretat de la Presó de Villena per simular haver estat agredida a la porta de casa seua per uns encaputxats que la van amenaçar de “mantenir la boca tancada” en una declaració que havia de fer.

La Guàrdia Civil ha confirmat a elperiodic.com que ha estat detinguda i posada en llibertat amb indicis, en el marc de l'Operació Silència, duta a terme per agents de l'Equip Territorial de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Villena. Se li imputen els delictes de denúncia falsa i simulació de delicte.

L'operació continua oberta de manera que no és possible aportar més dades, confirmen aquestes mateixes fonts.

Manifestacions a tot Espanya contra la presumpta agressió

Tal com els va explicar elperiodic.com, els fets el dilluns 6 de setembre i segons Institucions Penitenciàries, mentre tres encaputxats subjectaven la subdirectora per darrere, un altre li va clavar dos forts cops a la cara alhora que l'amenaçava que "mantinguera la boca tancada” a la declaració que tenia pendent un dia després.

Cal assenyalar que la comanda de la presó de Villena estava declarant llavors en el marc d'una investigació oberta sobre l'actuació de tres funcionaris en la reducció d'un intern, malalt mental, que va tenir lloc el 16 d'agost passat al centre penitenciari.

De fet, la subdirectora ja havia rebut amenaces similars per WhatsApp a través d'un número ocult, segons havia denunciat ella mateixa, fet aquest que s'havia posat en coneixement dels inspectors perquè s'afegissin a l'expedient de recerca obert.

El cas va causar un gran enrenou i els centres penitenciars de tot Espanya van convocar concentracions de repulsa per aquest succés, que ara s'investiga per haver resultat fals.

Pujar