Castellano

Una cuidadora roba a una anciana les seues joies i diners en Vila Joiosa

Una cuidadora roba a una anciana les seues joies i diners en Vila Joiosa
  • L'autora del robatori treballava en una residència d'ancians i es va detenir a una altra involucrada per vendre el robat en una joieria

La Guàrdia Civil ha detingut a la Vila Joiosa a una dona com a presumpta autora d'un delicte continuat de furt de joies i diners, en una residència d'ancians. A més es va procedir a la detenció d'una altra, relacionada amb l'anterior, com a presumpta autora d'un delicte d'encobriment, després de vendre aqueixes joies en un establiment.

El passat dia 23 de juny, els responsables d'una residència d'ancians de la zona, van interposar denúncia davant la Guàrdia Civil de la Vila Joiosa, quan van sospitar que una de les seues treballadores poguera estar dedicant-se al furt de les joies de les internes.

Una d'elles en concret, una dona de 94 anys, els va manifestar que des de feia un temps havia notat que li anaven desapareixent peces d'or i diners en efectiu. D'aquests successos va informar tant els seus familiars com als responsables del centre, que van procedir immediatament a obrir una investigació i a traslladar la denúncia corresponent.

Per part de la Guàrdia Civil, es van prendre manifestacions testificals de treballadors i treballadores, i van examinar els comunicats emesos per cada superior en els torns de treball corresponents. D'entre els informes, va destacar una cuidadora que havia mantingut contacte habitual amb la víctima.

Realitzades les investigacions, es van confirmar les sospites sobre la citada auxiliar, a la qual finalment s'ha detingut, com a presumpta autora d'un delicte continuat de furt, de tipus agreujat, en tenir la víctima, per raó d'edat i estat de salut, la consideració de víctima vulnerable; A més, la professional sanitària va aprofitar la seua posició de superioritat per a consumar l'il·lícit penal.

També s'ha procedit a la detenció d'una altra dona, relacionada amb l'entorn de l'anterior detinguda, per un presumpte delicte d'encobriment, per haver sigut ella qui va vendre les joies robades en una joieria situada en una altra localitat per les quals va obtenir un gran benefici.

Encara que es va poder acreditar que les joies objecte de venda van ser les sostretes, no totes van poder ser recuperades, ja que l'establiment en adquirir-les de bona fe, va procedir a la seua fosa conformement a la normativa legal, fet que ha suposat a la víctima un mal moral irrecuperable, per l'alt valor sentimental que les joies tenien per a ella.

Pujar