Castellano

Commoció a La Vila Joiosa: un home degolla a la seua dona i després se suïcida des d'un pont

Commoció a La Vila Joiosa: un home degolla a la seua dona i després se suïcida des d'un pont
  • Municipis d'Alacant i la resta d'Espanya convoquen minuts de silenci per a condemnar el macabre assassinat

MÉS FOTOS
Commoció a La Vila Joiosa: un home degolla a la seua dona i després se suïcida des d'un pont - (foto 2)

La violència masclista ha tornat a esguitar a la societat, en aquest cas en la Comunitat Valenciana. Un home de 51 anys d'edat matava presumptament ahir al matí a la seua dona de 40 anys degollant-la amb una arma blanca. Després del fet, la parella se suïcidava tirant-se des d'un pont al llit del riu Amadorio, al seu pas pel municipi de La Vila Joiosa.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències enviava una unitat del SAMU fins al lloc on es va suïcidar l'home, on l'equip mèdic va confirmar la defunció. La Guàrdia Civil va decidir anar al domicili del mort i va confirmar els pitjors presagis. La dona havia sigut degollada per una arma blanca, presumptament pel seu marit que va decidir llevar-se la vida, on l'equip sanitari del SAMU va confirmar la seua mort.

Segons dades aportades per la Guàrdia Civil d'Alacant, confirmen que tot fa apuntar a un cas de violència masclista. El matrimoni té tres fills menors i no existien antecedents ni denúncies prèvies de violència. El col·legi on estudien els fills va alertar que ningú havia anat a arreplegar-los.

L'ajuntament de La Vila Joiosa ha posat a la disposició dels familiars, principalment, als tres fills menors, tots els recursos psicològics, jurídics, sanitaris, de protecció i d'acolliment municipals que requerisquen, amb la finalitat de trobar el màxim benestar possible davant aquesta situació tan difícil en l'entorn familiar de la víctima.

Des del consistori continuaran impulsant les mesures dirigides al fet que les entitats municipals i la ciutadania en general responga de manera immediata i contundent a qualsevol agressió masclista, així com la manera d'actuació i protecció de la víctima. Per això, ha decretat tres dies de dol des d'avui, 14 de setembre, per aquest assassinat masclista i les banderes dels edificis municipals onejaran a mitja asta fins dijous que ve 16.

A més, es realitzarà una concentració a les 12 hores en la plaça de la Generalitat de la localitat on es guardarà un minut de silencia en record a la dona assassinada.

També, diversos municipis d'Alacant i de la resta d'Espanya realitzaran minuts de silenci per a condemnar aquest macabre assassinat com el de la ciutat d'Alacant, Sagunt i la Delegació del Govern en la Comunitat.

Pujar