13 de desembre de 2019 13/12/19

Nules i la Vilavella més a prop amb el carril bici que es construirà en breu

Nules i la Vilavella més a prop amb el carril bici que es construirà en breu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Nules i la Vilavella més a prop amb el carril bici que es construirà en breu - (foto 2)
  Nules i la Vilavella més a prop amb el carril bici que es construirà en breu - (foto 3)
  Nules i la Vilavella més a prop amb el carril bici que es construirà en breu - (foto 4)

  La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat el començament de les obres de la primera fase d'un carril bici que unirà Nules amb la Vilavella per a aquest mes de setembre i a més ha destacat la inversió de 195.000 euros que la Conselleria realitzarà en aquesta actuació.

  Salvador, acompanyada pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, i pels alcaldes de Nules, David García, i la Vilavella, Manel Martínez, ha visitat la zona on s'executarà aquesta via per a bicis i vianants, concretament "es realitzarà el tram des del nucli urbà de Nules fins a l'altra banda de l'autovia A-7 amb una longitud de 850 metros", ha explicat la titular d'Obres Públiques.

  Així doncs, la consellera ha destacat la implicació institucional en aquest projecte dels ajuntaments, tant de Nules como de la Vilavella. Sobre això, l'alcalde de Nules, David García, ha comentat que "des del primer moment la Conselleria ens va mostrar la seua predisposició per a executar aquesta obra que fa dos anys traslladàrem, tant l'alcalde de la Vilavella com el de Nules, la necessitat de la realització d'aquesta actuació en tractar-se d'un vial molt transitat. Una actuació que en uns dies serà una realitat".

  El subtram sota el pas superior de l'A-7 s'iniciarà per la Conselleria i s'espera -ha indicat Salvador- tindre l'autorització del Ministeri de Foment.

  Des de la Conselleria es destaca que aquesta actuació té per finalitat facilitar la mobilitat sostenible entre les dues poblacions amb unes condicions de seguretat raonables. Salvador ha reiterat que són objectius prioritaris del departament que dirigeix "millorar la mobilitat i la seguretat viària i amb aquesta direcció hem de donar suport als municipis perquè unes bones i segures condicions de mobilitat faciliten la vida als nostres veïns".

  A més, María José Salvador ha indicat que aquest carril bici "serà molt utilitzat per estudiants i treballadors que es desplacen entre aquestes poblacions" i espera que atesa la distància raonable entre les dues localitats, un quilòmetre i mig, s'use també la bicicleta, amb fins lúdics, per a fer gestions i compres.

  La disposició del nou carril per a vianants es realitzarà redistribuint els amples destinats a vehicles i bicicletes, de manera que es redueix l'ample de calçada motoritzada i es fa ús dels amples del voral, amb la qual cosa s'aconsegueix una reducció substancial de la velocitat de pas, i també es dota del seu espai específic les bicicletes. El carril bici tindrà un ample de 2,5 m i els carrils per a vehicles motoritzats quedaran de 3 m d'ample cadascun.

  ocultar
  Nules i la Vilavella més a prop amb el carril bici que es construirà en breu
  Pujar