Castellano

Educació de la Generalitat inverteix 1,3 milions d’euros en l’ampliació de l’escola de la Vilavella

Educació de la Generalitat inverteix 1,3 milions d’euros en l’ampliació de l’escola de la Vilavella
  • L’obra, gestionada per l’Ajuntament de la Vilavella a través del pla ‘Edificant’, ha consistit en la construcció d’un nou gimnàs i en la millora de l’accessibilitat i la seguretat del CEIP Don José Alba

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i l’alcaldessa de la Vilavella, Carmen Navarro, han visitat el nou gimnàs del CEIP Don José Alba que s’ha construït a través del pla ‘Edificant’ amb una inversió d’1,3 milions d’euros, finançada per Educació de la Generalitat. En la visita també han participat el director territorial d’Educació a Castelló, Alfred Remolar, i gran part de l’equip de govern de l’Ajuntament de la Vilavella.

Les obres, gestionades per l’Ajuntament de la Vilavella, a més de la construcció d’un gimnàs de 341,54 m², han consistit en la millora de l’accessibilitat i la seguretat dels aularis d’Infantil i Primària d’aquesta escola, que atén més de 200 xiquetes i xiquets.

En concret, s’han instal·lat dos ascensors adaptats, un en cada aulari, i dues escales contraincendis exteriors. A més, en l’aulari de Primària s’han redistribuït, reformat i ampliat els banys per a l’alumnat i el professorat en totes les plantes. Igualment, en l’edifici d’Infantil s’ha renovat tota la fusteria exterior de les finestres de la primera planta, amb la qual cosa es millora l’eficiència energètica del centre.

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha destacat que l’actuació que ha portat a terme l’Ajuntament de la Vilavella amb finançament de la Conselleria “és una prova més que el pla ‘Edificant’ funciona i està dotant els pobles menuts d’instal·lacions que no tenien, com és el cas d’aquest nou gimnàs del CEIP Don José Alba, i millorant les infraestructures educatives en qüestions clau com són l’accessibilitat, la seguretat i l’eficiència energètica”.

Garcia agraeix “la col·laboració i el treball de l’Ajuntament de la Vilavella, ja que la implicació dels consistoris en el pla ‘Edificant’ ens està permetent millorar i ampliar molts centres educatius alhora”.

L’alcaldessa de la Vilavella, Carmen Navarro, ha insistit que “és una gran inversió que ha dut a terme la Conselleria i és motiu de satisfacció veure quasi el final d’unes obres tan importants. Esperem que ben aviat s’acaben i totes les xiquetes i xiquets de la Vilavella puguen gaudir d’aquestes magnífiques instal·lacions. Volem agrair de tot cor, en nom del nostre poble, als directors general i territorial, a la inspectora, a l’empresa, als tècnics i a la direcció del centre educatiu la seua implicació en aquest projecte tan important”.

Altres millores introduïdes han sigut la construcció d’una canalització subterrània de telecomunicacions entre els dos aularis que permet comptar amb internet de banda ampla en totes les aules, la renovació de l’asfaltat del pati i la construcció d’una porxada que comunica els dos edificis del centre.

La parcel·la de l’escola, que té una superfície de 8.895 m², s’ha ampliat amb nous terrenys aportats per l’Ajuntament per a construir el gimnàs. Les noves instal·lacions esportives s’alcen damunt de l’antiga pista d’handbol del centre i per aquesta raó s’ha hagut de construir una altra pista esportiva nova entre el gimnàs nou i l’aulari de Primària.

Els treballs ja estan en els remats finals i la previsió és que les obres es recepcionen la setmana que ve i al llarg de la mateixa l’alumnat que provisionalment ha estat desplaçat a l’aulari d’Infantil ocupe els espais rehabilitats a l’edifici de Primària.

Pujar