26 de novembre de 2020 26/11/20

Vilafamés torna a mostrar la seua preocupació per l'acció d'una explotació minera que no compta amb llicència

Vilafamés torna a mostrar la seua preocupació per l'acció d'una explotació minera que no compta amb llicència - (foto 1)

  L'alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez, i el tècnic municipal d'Administració General, han mantingut una trobada amb el director general d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Generalitat Valenciana, José Luis Ferrando, i amb la subdirectora general d'Avaluació Ambiental, Salomé Arnal. La reunió s'ha celebrat a les dependències de la Ciutat Administrativa 9 d'Octubre a València.

  Amb aquesta reunió s'han completat les previstes en relació a una explotació minera que està extraient sense llicència municipal en el terme de Vilafamés. Cal recodar que el passat 19 de maig l'alcalde de Vilafamés i el regidor d'Urbanisme, Sergi Trilles, ja van mantenir una trobada al respecte amb la directora general d'Indústria i Energia de la Generalitat Valenciana, Júlia Company.

  Preocupació existent

  Des de l'Ajuntament Vilafamés, s'ha plantejat la preocupació que té l'equip de govern per l'existència d'aquesta explotació que extreu àrids sense els permisos corresponents. "L'activitat extractiva que està realitzant està causant un gran deteriorament mediambiental i paisatgístic, causant danys irreparables per al municipi", ha lamentat l'alcalde.

  Abel Ibáñez ha recordat que "l'Ajuntament té pendent d'una resolució contra l'empresa gestora de la mina al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana".

  Des de la Generalitat s'ha transmès al primer edil i al tècnic municipal que "fins que hi haga pronunciament per part del TSJ de la CV, des de Conselleria atendran qualsevol irregularitat que es detecte en matèria d'urbanisme fora de la limitació existent de l'explotació".

  En aquesta reunió també s'ha parlat de la preocupació que té el municipi respecte a les edificacions irregulars que es produeixen, instant a que siguen ells els que tramiten els expedients sancionadors corresponents.

  Pujar