29 d’octubre de 2020 29/10/20

Martí recolza Vilafamés en el seu paper d’amfitriona de la fira de municipis ‘més bonics d’Espanya’

Martí recolza Vilafamés en el seu paper d’amfitriona de la fira de municipis ‘més bonics d’Espanya’ - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Martí recolza Vilafamés en el seu paper d’amfitriona de la fira de municipis ‘més bonics d’Espanya’ - (foto 2)
  Martí recolza Vilafamés en el seu paper d’amfitriona de la fira de municipis ‘més bonics d’Espanya’ - (foto 3)

  El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha participat hui a Vilafamés en la inauguració de la Fira d’Etnografia, Artesania, Gastronomia i Folklore, una trobada itinerant que enguany ha escollit aquesta localitat de la Plana Alta per a reunir els encants de les 19 poblacions adherides, dins de la zona est, a la Xarxa de Pobles Més Bonics d’Espanya. És, per tant, “una oportunitat per a conéixer la riquesa patrimonial, la diversitat cultural i els atractius tant de Vilafamés com d’altres indrets de l’Estat i de la província, com Morella i Peníscola, que també hi són representades”, ha manifestat Martí.

  L’acte inaugural ha tingut lloc a la plaça de la Font, convertida en una xicoteta representació de les comunitats autònomes amb representació en aquesta organització, com l’Aragó, Navarra, Catalunya i les Illes Balears. En aquest punt, que dona la benvinguda al centre històric de la vila estan localitzats els estands promocionals dels municipis ‘més bonics d’Espanya’, els quals ha visitat el president acompanyat de l’alcalde, i també diputat provincial, Abel Ibáñez. Durant el matí també ha actuat la Banda La Lira de Vilafamés i la Rondalla de Morella.

  A banda de la Fira, la localitat també ha acollit l’Assemblea Regional de la zona est de la Xarxa de Pobles Més Bonics d’Espanya. L’objectiu d’aquesta trobada anual, que cada any escull una localitat de la zona, és difondre els valors patrimonials de cada municipi i promoure el turisme en aquestes zones, dins de la seua lluita contra la despoblació rural.

  Pujar