22 de gener de 2021 22/1/21

Ernest Blanch destaca l'avanç experimentat per Vilafamés amb la gestió de l'alcalde socialista Abel Ibáñez

Ernest Blanch destaca l'avanç experimentat per Vilafamés amb la gestió de l'alcalde socialista Abel Ibáñez - (foto 1)

  El secretari general del PSPV-PSOE a la província de Castelló, Ernest Blanch, ha encapçalat la delegació de l'Executiva del partit que s'ha desplaçat fins a Vilafamés, un municipi que de la mà de l'alcalde socialista, Abel Ibáñez, ha experimentat un important avanç durant els últims quatre anys, en els quals s'han impulsat inversions en infraestructures, zones urbanes i vies, per un muntant superior als 3 milions d'euros.

  Blanch ha destacat que l'alcaldia d'Ibáñez “ha suposat un període de temps molt fructífer per a Vilafamés, una de les joies de la província, que l'alcalde ha sabut posar en valor dins i fora de la nostra província, i en la qual s'ha desenvolupat una activitat inversora, cultural i social sense precedents”.

  Segons ha explicat el propi alcalde, una de les actuacions més significatives ha sigut la realitzada en el camp de futbol municipal, “que no s'havia reformat en 40 anys i que ara és una instal·lació moderna i adaptada”. Ha sigut una inversió de 600.000 euros “per a canviar la gespa artificial, que es trobava en molt mal estat; construir una nova cantina i banys; i reformar els vestuaris, de manera que ara hi ha 4 per a jugadors i 2 per a àrbitres”.

  Al costat del camp de futbol es troba el col·legi, que ha patit una important transformació “després d'anys i anys de deixadesa”. Es pintat tota la façana, s'ha construït un nou aula i s'han renovat els dos patis. L'alcalde ha assenyalat que eren actuacions necessàries, “sobretot als patis, que es trobaven en molt mal estat”. Aquestes actuacions han tingut un cost aproximat de 300.000 euros.

  Abel Ibáñez també ha mostrat la seua satisfacció per l'actuació realitzada en l'alberg municipal, que compta amb 30 places i resulta ideal per als grups.

  També s'ha realitzat un gran esforç inversor en Patrimoni i Cultura, una àrea en la qual destaquen la recuperació del camp d'aviació de la Guerra Civil, la creació de rutes ecoturístiques, el pla d'ús del paratge natural municipal de Sant Miquel i la remodelació de diverses zones urbanes. Són actuacions que tenen un marcat interés turístic, de fet, en el camp d'aviació va ser possible actuar gràcies a la concessió d'una subvenció per part de l'Agència Valenciana de Turisme.

  D'altra banda, s'ha quadruplicat l'ajuda al Museu d'Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni, que en l'època del PP era de 6.000 euros i ara s'ha incrementat fins als 22.000 euros.

  Una de les principals preocupacions d'Abel Ibáñez ha sigut la de millorar la deficient gestió dels serveis públics municipals que el Partit Popular havia realitzat al llarg de dues dècades. “El que s'ha fet és racionalitzar els serveis i aconseguir fons via subvenció de les diferents administracions”. “Només en aquest últim any hem obtingut més d'un milió d'euros, que hem destinat a la creació d'ocupació i a la construcció d'infraestructures”.

  EL POLÍGON INDUSTRIAL

  El polígon industrial ha sigut una de les prioritats de l'equip de govern de Vilafamés, en el qual ha invertit 500.000 euros. És la major inversió en 20 anys. S'han adequat els vials, s'ha col·locat la senyalització necessària i s'han arreglat les rotondes i zones verdes. Està prevista una segona fase, en la qual es canviarà tota la il·luminació, que passarà a ser LED, i es col·locaran càmeres de videovigilància per a incrementar els nivells de seguretat del recinte.

  Són actuacions que posen de manifest “el nostre compromís amb el sector empresarial”.

  UNA ALTRA MANERA DE GESTIONAR

  Ernest Blanch també ha destacat que “amb Abel Ibáñez s'han instaurat una nova forma de governar, basada en la transparència i la participació ciutadana”, ja que “per primera vegada, s'ha realitzat una assemblea oberta a la ciutadania i s'han posat en marxa els pressupostos participatius”.

  Sobre aquest tema, l'alcalde ha destacat que l'assemblea va ser “una novetat sense precedents al poble, que es va realitzar l'any passat, oberta a tot aquell que va voler acudir, en la qual l'equip de govern va explicar el que estava fent i el públic assistent va poder fer ús de la paraula per a dir tot allò que va considerar convenient”.

  Pujar