22 d’octubre de 2020 22/10/20

La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real

La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2016 - La Xulla
  Vila-real - MDG 2016 - La Xulla
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2016 - Pujada al Campanar
  Vila-real - MDG 2016 - Pujada al Campanar
  Galeria de fotos
  Vila-real - MDG 2016 - V Encuentro de Grácias
  Vila-real - MDG 2016 - V Encuentro de Grácias
  MÉS FOTOS
  La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real - (foto 2)
  La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real - (foto 3)
  La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real - (foto 4)
  La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real - (foto 5)
  La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real - (foto 6)
  La Xulla posa sabor a les festes de Vila-real - (foto 7)

  Les festes en honor a la Mare de Déu de Gràcia continuen. Avui és un dia especial per als veïns de la localitat que gaudiran d'un dels sopars amb més arraigament al municipi i que atraurà molts curiosos d'altres municipis conlindants. La Xulla i la seva exquisida aroma inigualable es converteixen en els protagonistes d'aquest dilluns.

  Pujada al Campanar

  La ciutat de Vila-real aprofita les festes patronals per descobrir al món les seves tradicions culturals; a més de posar en valor el patrimoni històric i artístic dels seus edificis més emblemàtics. Per això, en una setmana tan especial, els veïns obren les portes del campanar perquè pugui ser mostrat a tots aquells que vulguin conèixer de primera mà, els secrets que amaga aquest monument.

  Els primers a endinsar-se en els misteris de l'edifici ha estat la Reina, Silvia Cantavella, al costat de les seues Dames, acompanyades de les autoritats municipals. D'aquesta manera s'obriran les portes al públic des de les 10.30 hores fins a les 13.00 hores, tornarà a estar obert a la tarda des de les 16.30 hores fins a les 18.30 hores.

  V Trobada de Gràcies

  Aquest acte ve sent una cita ineludible dins de les festes patronals. La plaça de l'Església Arxiprestal es convertirà en una trobada per a totes aquelles dones de la localitat que porta per nom Gràcia. Seran moltes les que s'animaran a formar part d'aquesta cinquena edició. Serà a partir de les 19.00 hores quan comenci aquesta unió entre les Gràcies de Vila-real. Seguidament es procedirà a l'inici de la novena en honor a la patrona.

  La Xulla

  Els carrers de Vila-real es convertiran a les 21.00 hores en un anar i venir de gent, de grups d'amics, famílies i associacions reunides en les seves seus, places, carrers o garatges per a gaudir de la tradicional nit de la xulla.

  A l'avinguda d'Europa, tindrà lloc un pa i porta on es poden reunir tots els penyistes que hagin reservat la seva plaça prèviament i que estarà organitzat per Skate Bar. De la mateixa manera, els pensionistes i jubilats participaran d'aquesta nit a les seus de la Murà i El Prat, la vetllada estarà amenitzada per un ball amb orquestra per als seus socis.

  El CEAM al carrer Gamboa número 29 també acollirà un sopar amb ball de disc i a partir de les 22.00 hores, l'aroma de la xulla s'apoderarà de tots els carrers de la ciutat.

  Festes nocturnes

  Després del sopar els veïns sortiran al carrer per gaudir de totes les festes que s'han organitzat en el dia d'avui com l'actuació de 'Los Simples' a la penya La Merla, diferents discomòbils, una festa remember amb Dj Roberto Bustos i Vicent Añó, la i Trobada de jugadors de Pokémon Go amb degustació de sangria a la penya Fem Festa i una macarronada a les 04.00 hores al carrer Zumalacárregui número 18 en la penya Trocoló i Xolers en borles.

  Pujar