31 de maig de 2020 31/5/20

Un xicotet incendi forestal crema 150 metres quadrats de vegetació de ribera al Paisatge Protegit del Millars

Un xicotet incendi forestal crema 150 metres quadrats de vegetació de ribera al Paisatge Protegit del Millars - (foto 1)
    MÉS FOTOS
    Un xicotet incendi forestal crema 150 metres quadrats de vegetació de ribera al Paisatge Protegit del Millars - (foto 2)

    Aquesta passada nit, cap a les 21.00 hores, els bombers van aconseguir extingir un xicotet incendi que es va declarar en el Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars. Concretament el foc es va iniciar en el vessant dret del riu, entre l'assut comunitari d'Almassora i el pont de la carretera Nacional 340. L'incendi va afectar uns 150 metres quadrats de canyar i diversos xops. En el moment que es va iniciar el foc, començava a bufar el vent al paratge. Tot indica que l'incendi va ser provocat o fruit d'una acció negligent. Per la zona transiten cada dia desenes d'esportistes i caminants.

    També hi ha diversos masets i xalets apegats al focus de l'incendi. El Consorci riu Millars format pels ajuntaments de Borriana, Almassora, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana recorda que l'Agència Espanyola de Meteorologia ha activat l'avís taronja a tota la província de Castelló per ràfegues de vent de l'oest i nord-oest molt fortes d'entre 90 i 110 quilòmetres per hora. Per tant es recorda de la prohibició de fer qualsevol tipus de foc, així com tindre la precaució de no llançar puntes de cigarret o altres elements capaços d'iniciar un incendi al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars.

    Pujar